Craiova, cea mai norocoasă: Oltenii au scăpat de adversare puternice în turul I preliminar al Ligii Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Papură, antrenor CS U Craiova
Corneliu Papură, antrenor CS U Craiova

CS U Craiova a prins un loc de cupele europene în extremis, doar după ce Viitorul a câştigat Cupa României, iar norocul oltenilor a continuat şi la tragerea la sorţi de astăzi.

După ce, în ultimele sezoane, a dat de nume grele în preliminariile Ligii Europa, fiind nevoită să joace cu AC Milan sau RB Leipzig, acum, CS U Craiova va întâlni o formaţie în faţa căreia va porni cu prima şansă.

În turul I preliminar al Ligii Europa, trupa pregătită de Corneliu Papură ar fi putut da peste echipe precum Hapoel Beer-Sheva (Israel), AEK Larnaca (Cipru) sau Domzale (Slovenia), nefiind cap de serie. Totuşi, oltenii au scăpat de aceste echipe mai puternice şi vor întâlni Sabail din Azerbaidjan. Turul se va disputa în deplasare pentru Craiova, la 11 iulie, iar returul e programat pentru 18 iulie.

Sabail e o grupare anonimă în Europa, departe de Qarabag şi Neftci, care au o oarecare tradiţie în competiţiile organizate de UEFA. De altfel, în sezonul recent încheiat, Sabail a terminat campionatul pe locul 3 cu 41 de puncte, la mare distanţă de campioana Qarabag (66 de puncte) şi de vicecampioana Neftci (58 de puncte).

La Sabail e legitimat şi fostul internaţional ghanez, Michael Essien (36 de ani). Acesta a evoluat, de-a lungul carierei, la formaţii precum Chelsea, Real Madrid, AC Milan şi Panathinaikos, însă acum e departe de nivelul său optimim. De altfel, în ultimele două stagiuni, Essien a jucat, mai întâi, la Persib, în Indonezia, iar apoi la Sabail. În campionatul recent încheiat, el a strâns doar 4 apariţii, fără să marcheze, pentru gruparea din Azerbaidjan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite