Craiova: Derbi oltean cu sabia deasupra capului. Vezi ce echipe ar putea arunca în luptă Pandurii şi Ştiinţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Costea a fost mereu greu de oprit de către panduri
Florin Costea a fost mereu greu de oprit de către panduri

Aflate în hora retrogradării, Pandurii Târgu-Jiu şi Universitatea Craiova se bat în această seară, de la ora 20.00, pentru trei puncte capitale în economia clasamentului.

Fără victorie după primele două etape din retur, gorjenii şi craiovenii au neapărată nevoie de un succes diseară, egalul nemulţumind pe nimeni.

Duelul Pandurii - Universitatea a devenit unul al suferinţei, al luptei pentru evitarea retrogradării, lucru care părea greu de anticipat la începutul sezonului.

Chiar dacă meciul rămâne un derbi al Olteniei, dorinţa fiecărei echipe de a arăta că este cea mai bună din zonă trece pe planul secund în faţa bătăliei disperate de a urca în clasament. Aflaţi într-o situaţie critică, oltenii se vor lupta între ei pe viaţă şi pe moarte, vor uita de prietenii şi vor merge pe principiul „scapă cine poate“.   

Ştiinţa vine la Târgu-Jiu de pe un loc retrogradabil, are cu trei puncte mai puţin decât Pandurii şi cu patru faţă de următoarea clasată, Gloria Bistriţa. Dacă va învinge, va face rocadă cu Pandurii, un eşec afundându-i pe alb-albaştrii din Bănie în subsolul clasamentului.

Situaţia nu este critică, dar avem mare nevoie de cele trei puncte“, a precizat tehnicianul Craiovei, Mark Wotte (foto), care nu se confruntă cu probleme de lot pentru meciul de diseară.

De partea cealaltă, gazdele au probleme de efectiv, mai ales în zona centrală, antrenorul Liviu Ciobotariu căutând soluţii de completare a primului unsprezece, după ce Murgan şi Martinovic sunt suspendaţi, iar Rusu accidentat.

Mark Wotte pune presiune pe jucători

Sper să fiu inspirat să găsesc cea mai bună soluţie pentru a acoperi absenţele din echipă. Vom juca ofensiv, pentru că avem nevoie de cele trei puncte“, a anunţat Ciobotariu.

Formaţiile probabile:

Pandurii Târgu-Jiu: Stanca - Popete, Cardoso, Chibulcutean, Grecu - Hidişan, Nalaţi, Păcurar, Lazic - Raskovic, Stromajer. Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Rezerve: Mingote, Tătaru, Arieta, Tilincă, Orac, Ghindeanu, Vranjes.  

Universitatea Craiova: S. Lung jr. - Bădoi, V. Găman, Iliev, Bălace - Prepeliţă, Paunovic, Dilevski, Gângioveanu - M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Mark Wotte.
Rezerve: Merlier, Bărboianu, Barbu, Firţulescu, Trică, Dina, Al. Piţurcă.

Stadion „Tudor Vladimirescu“, ora 20.00, DIGI SPORT TV.

Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti).

Partida Pandurii - „U“ Craiova va putea fi urmărită LIVETEXT şi FOTO pe www.adevarul.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite