Craiova va avea două echipe în Liga 1! Echipa lui Mititelu a promovat matematic în primul eşalon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
minge de fotbal apus foto shutterstock

U Craiova 1948, grupare patronată de Adrian Mititelu, a promovat în Liga I, după ce a terminat la egalitate, joi, pe teren propriu, scor 0-0, cu Csikszereda Miercurea Ciuc.

Meciul din Bănie a contat pentru etapa a opta a play-off-ului Ligii 2, iar punctul obţinut de gazde le garantează acestora prezenţa în primul eşalon începând din sezonul viitor. 

Patronul echipei, Adrian Mititelu, ispăşeşete o condamnare de 3 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. După încarcerare, în noiemnrie 2020, echipa a fost preluată de fiul acestuia. 

Tot joi seara, Rapid Bucureşti a învins, pe teren propriu, echipa ASU Politehnica Timişoara, scor 1-0, şi are şanse foarte mari să promoveze direct la finalul campionatului. Golul victoriei giuleştenilor a fost marcat de Sefer (65), într-un meci în care gazdele au jucat în superioritate numerică din minutul 17, după eliminarea lui Bocşan.  

Cu două etape înainte de final, oltenii sunt pe primul loc în clasament, cu 50 de puncte,  în timp ce a doua clasată, FC Rapid, are un punct mai puţin, iar CS Mioveni, locul 3, are 44 de puncte, ultimele două echipe urmând să se întâlnească în ultima etapă. 

Clasament

1. Craiova      50 puncte

2. Rapid         49 puncte

3. Mioveni      44 puncte

4. Călăraşi     43 puncte

5. Timişoara   39 puncte

6. Miercurea Ciuc 38 puncte

*Locurile 1 şi 2 promovează direct în Liga 1

*Locurile 3 şi 4 dispută câte un meci de baraj cu formaţiile de pe locurile 13 şi 14 din play-out-ul primei ligi. Câştigătoarele participă în viitorul sezon al Ligii I, în timp ce învinsele ajung în „B“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite