Creativitatea îi face remarcaţi pe români în timpul pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
3x3

În România, puţine sporturi şi-au permis luxul de a trece la competiţii online în timpul pandemiei de coronavirus. Baschetul 3x3 a făcut-o, datorită unei echipe care a ajuns, din nou, în prim-planul unei federaţii importante la nivel mondial.

Joi, portalul FIBA, forul guvernator al baschetului mondial - în varianta clasică 5x5 sau în cea 3x3, le-a dedicat românilor de la Sport Arena Streetball un articol amplu. Gaşca de băieţi care a început în 2005, pe terenurile din Politehnică, o muncă titanică de a dezvolta o disciplină nouă, punând pilonii decisivi în ceea ce înseamnă infrastructură şi logistică, a avut un rol recunoscut în locul obţinut de baschetul 3x3 la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, aşa cum chiar FIBA punctează.

Oficial, nicio competiţie FIBA 3x3 nu va alea loc până în luna august a acestui an. Aşa că, aceeaşi echipă care organiza turneul eveniment de prezentare a 3x3-ului în faţa comisiei CIO în vederea acordării statutului de disciplină olimpică a pus acum bazele unui nou tip de competiţie, pe console, în care întrecerea are loc în mediul virtual.

Weekendul acesta a programat al doilea turneu de baschet 3x3 online. Iar românii de la Sport Arena Streetball au intrat într-o a treia etapă a proiectului lor, după faza pionieratului în 3x3 şi cea a consacrării ca promotor al acestui sport la nivel global: dezvoltarea specifică pentru competiţiile online.

Primul turneu a reunit 24 de jucători, din 11 oraşe ale României. Raul Jurchescu, un tânăr de 16 ani din Timişoara, s-a impus, devenind primul câştigător al unui turneu de baschet 3x3 online organizat de către Sport Arena Streetball.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite