Cristi Chivu explică de ce s-a retras de la echipa naţională: "Mi-au pus tricoul pe o cruce în cimitir şi au spus că sunt groparul fotbalului românesc!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chivu a fost zece ani căpitanul echipei naţionale
Chivu a fost zece ani căpitanul echipei naţionale

Cristi Chivu s-a retras de la echipa naţională în mai 2011, iar de atunci circulă o serie întreagă de variante cu privire la motivul abandonului.

Chivu, aflat din 2007 la Internazionale Milano, a explicat pentru Inter Channel de ce refuză să mai joace pentru România. " "M-au durut tare, pentru că eu eram scos mereu responsabil. După un meci pierdut au dus tricoul meu în cimitir, pe o cruce, scriind că am îngropat fotbalul românesc. Iar pentru mine a fost prea mult. Nu mă simt un trădător, am dat totul pentru «naţională» şi a venit clipa să las locul tinerilor", a dezvăluit Chivu. 

Nu vrea să fie antrenor

El precizează însă că visează să se întoarcă în ţară pe un post de conducere, iar varianta de a deveni preşedeintele FRF capătă contur. "Sunt plecat de 15 ani, am călătorit în toată lumea şi abia aştept să revin. Nu ştiu dacă voi reuşi să mă adaptez, dar încerc. Aş rămâne în fotbal, probabil în rol administrativ. Învăţ să iau masterul în marketing. Nu mă văd antrenor, dar eu cred că pot face diferenţa. Pot îmbunătăţi fotbalul din ţară graţie anilor petrecuţi în Italia şi Olanda", a punctat fotbalistul român, citat de gsp.ro.

"Nu pot fi imoral cu Inter"

 Chivu spune că nu e un tip laş, şi tocmai de aceea a jucat pentru Inter cu atâtea probleme medicale."Aş fi putut sta acasă după operaţia la cap şi eram plătit de asigurări. Am ales să joc, pentru că niciodată nu o să fiu imoral, mai ales cu Inter. De multe ori îmi fac mea culpa, am avut multe accidentări şi dac-aş putea da timpul înapoi i-aş cere mamei mai mult lapte. Aşa aş fi avut oasele mai rezistente. Ştiu că nu sunt de fier, asta e slăbiciunea mea, dar Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat creier şi educaţia care m-a învăţat despre valori! Valorile mă fac să-mi respect echipa şi să dau totul pentru ea. Am dovedit-o şi o fac şi acum jucând cu un picior ce nu este sănătos, refuzând o altă operaţie", a mai declarat românul. 

2 goluri în 5 ani şi jumătate a marcat românul pentru Inter. De ce atât de puţine? "Pentru că acum colegii nu mă mai lasă să bat lovituri libere. Urc în faţă, discut cu colegii, dar nu ajung decât să măsor distanţa până la zid

"Van Nistelrooy, cel dinaintea operaţiei la genunchi, e cel mai complet jucător pe care am încercat să-l blochez. După el vin Ronaldo, şi el pînă să fie operat, şi Ibrahimovici, teribil de greu de marcat"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite