Cristiano Ronaldo, golul 100, de adio! Ce destinaţie surpriză poate avea atacantul portughez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo

Miercuri seară, atacantul a marcat al 100-lea său gol în toate competiţiile pentru Juventus, pe care a ajutat-o să învingă, în deplasare, pe Sassuolo, scor 3-1, în etapa a 36-a din Serie A, dar aventura portughezului în Italia se apropie de final.

Trei ani se împlinesc în această vară de la transferul cu surle şi trâmbiţe al lui Cristiano Ronaldo la „Bătrâna Doamnă“, afacere ce este considerată dezamăgitoare de ambele părţi. 

Principalul obiectiv pentru care a fost adus atacantul, câştigarea Ligii Campionilor, nu a avut nicio şansă să se îndeplinească, Juventus bifând contraperformanţe majore în ultimele trei ediţii ale celei mai importante competiţii de club europene, două eliminări în optimi (Porto, în 2021, şi Lyon, în 2020) şi una în sferturile de finală (Ajax, în 2019).

Din punctul de vedere al lui Ronaldo, cele patru trofee câştigate cu Juventus în trei ani, două titluri (2018-2019 şi 2019-2020) şi de alte două ori Supercupa Italiei (2018 şi 2020), nu au reprezentat nici ele o realizare extraordinară, ţinând cont de pretenţiile fotbalistului care are în palmares 5 Baloane de Aur şi 5 Cupe ale Ligii Campionilor. 

Mai mult, sezonul în curs este de departe cel mai slab al lui Juventus din ultimul deceniu. Pe lângă eliminarea timpurie din Liga Campionilor, alb-negrii au pierdut titlul în Serie A şi au mari emotii pentru a prinde un loc de Liga Campionilor, cu două etape înainte de finalul sezonului, Juve fiind la un punct de formaţia aflată pe poziţia a 4-a, ultima care le-ar asigura participarea.

În aceste condiţii, chiar dacă contractul dintre Ronaldo şi clubul italian expiră în vara lui 2022, „divorţul“ dintre cele două părţi pare iminent, zvonurile privind plecarea fotbalistului fiind tot mai puternice. De altfel, presa internaţională a scris deja că portughezul şi-a mandatat impresarul să negocieze termenii despărţirii. 

Mama lui Ronaldo: „Se întoarce la Sporting“

Dolores Aveiro, mama atacantului, a făcut un anunţ surprinzător în presa portugheză. Conform publicaţiei „Record“, fiul ei se va întoarce în această vară la clubul care l-a lansat în fotbalul mare, Sporting Lisabona. „Mâine voi merge la Torino şi voi vorbi cu el. În sezonul viitor va juca aici, pe Alvalade. Îl voi convinge şi se va întoarce. Sunt fericită pentru acest titlu! A meritat aşteptarea“, a declarat Dolores, citat de digisport.ro, miercuri, la scurt timp după ce fosta echipă a lui Cristiano a câştigat primul titlu în Portugalia, după o pauză de 19 ani.

Presa internaţională speculează că, în ciuda vârstei înaintate, atacantul de 36 de ani nu ar duce lipsă de oferte, în afara celor de la Sporting Lisabona, Manchester United, Real Madrid şi PSG mai fiind interesate de semnătura fotbalistului. 

117 milioane de euro a plătit Juventus pentru transferul lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid, în iulie 2018. Fotbalistul valorează în prezent 50 de milioane. 

Cifrele lui Ronaldo, la Juventus

Sezon          Meciuri  Goluri

2020-2021      42         35

2019-2020      46         37

2018-2019      43         28

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite