Cristina Neagu, lovită brutal de micşorarea salarială: cât va câştiga după decizia clubului CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu are motive de supărare în această perioadă
Cristina Neagu are motive de supărare în această perioadă

Aleasă de patru ori drept cea mai bună handbalistă a lumii, în 2010, 2015, 2016 şi 2018, vedeta „tigroaicelor“ va ajunge la un venit de sub 1.000 de euro pe lună!

CSM Bucureşti a devenit primul mare club din România care a luat o măsură drastică după ce pandemia a paralizat planeta.

În lipsa competiţiilor, sportivii au devenit nişte şomeri de lux cu salarii colosale. Cum bani din sponsorizări, drepturi TV şi vânzări de bilete nu mai vin, cel puţin până la reluarea meciurilor, lumea sportului urmează să fie lovită de un cutremur. Iar CSM tocmai a anunţat că şi-a băgat sportivii în şomaj tehnic!

„Având în vedere Ordonanţele militare nr. 1 şi 2/2020, prin care se suspendă, printre altele, activitatea sportivă, suntem obligaţi de Ordonanţa 30/2020 (articolul XV, alineatul 2) să suspendăm contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgenţă. Participanţii la activitatea sportivă beneficiază pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizaţie de 75 la sută din drepturile în bani aferente activităţii sportive prestate, dar nu mai mult de 75 la sută din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020)“, scrie într-un fragment din comunicatul clubului CSM.

Printre secţiile lovite puternic de decizia luată de formaţia Primăriei Capitalei e şi cea de handbal. Aici, mai ales la feminin, salariile sunt uriaşe! Cristina Neagu câştigă 17.500 de euro pe lună. Doar că acum, după ce a intrat în şomaj tehnic, ea va încasa doar 75% din salariul mediu brut pe economie. Ceea ce înseamnă, potrivit „Fanatik“, că handbalista de 31 de ani va rămâne cu aproximativ 4.000 de lei pe lună, adică sub 1.000 de euro! Asta până când România va ieşi din actuala stare de urgenţă, valabilă, în acest moment, până la data de 16 aprilie.

Trebuie să avem răbdare şi înţelegere, trebuie să dăm dovadă de maturitate, de solidaritate şi, suntem siguri, vom ieşi învingători şi din această teribilă încercare. Fragment din comunicatul clubului CSM Bucureşti  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite