CSM Bucureşti devine un colos. Ce planuri are Alin Petrache pentru 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CSM Bucureşti
CSM Bucureşti

Înfiinţat în anul 2007, clubul condus acum de Alin Petrache şi-ar putea dubla bugetul în acest an, urmând a deveni cea mai importantă structură sportivă din România.

“Cristina Neagu a semnat cu CSM Bucureşti”, a fost subiectul zilei de luni în sportul românesc. Sportiva care a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii în 2010 şi 2015, a semnat un contract pe doi ani, valabil din vară, cu gruparea finanţată de Primăria Municipiului Bucureşti, până atunci urmând să rămână la Budućnost Podgorica. Conform unor surse autorizate, Neagu ar urma să câştige o sumă uriaşă, 300.000 de euro pe sezon, în condiţiile în care cel mai bine fotbalist din Liga I, Denis Alibec, are un salariu anual de 250.000 de euro. Până acum, Carmen Martín era cea mai bine plătită handbalistă din România, componenta naţionalei Spaniei încasând 144.000 de euro pe an.

De asemenea, alte două handbaliste importante, Line Jorgensen şi Gnonsiane Niombla, şi-au prelungit contractele cu CSM. Vor urma negocieri şi cu alte jucătoare cărora le expiră în vară înţelegerile, Isabelle Gulldén, Linnea Torstenson, Carmen Martín, Jelena Grubisici, Aurelia Brădeanu şi Camille Ayglon. Anul trecut, CSM Bucureşti a avut, pentru toate secţiile clubului, adică atletism, baschet, handbal feminin şi masculin, volei feminin şi masculin, rugby, şah, motociclism, a avut un buget de 10 milioane de euro.  Evident, cea mai mare parte a banilor, adică 2,5 milioane de euro, au fost direcţionate către echipa către „tigroaice”, care au şi reuşit să câştige Liga Campionilor. Comparativ, echipa de volei feminin, care a obţinut Cupa Challenge, a avut un buget de numai 700.000 de euro.

Petrache: “Vom fi cel mai important club din România”

În acest an, lucrurile s-ar putea schimba radical la CSM Bucureşti. Directorul general Alin Petrache a cerut dublarea bugetului. “În cel mai scurt timp vreau să devenim cel mai important club din Capitală, iar în trei-patru ani chiar din România. Acum avem în jur de 1.400 de sportivi legitimaţi. E vorba despre copii, juniori şi seniori. În patru ani vreau să ajungem la peste 15.000 de legitimaţi, adică aproape 1 % din populaţia Bucureştiului să fie legată de CSM. Deja am inclus şase ramuri noi în proiect. Avem nouă secţii şi vom da drumul şi la altele. Yahting, caiac, fotbal, polo feminin şi masculin, scrimă. Când vorbim de o ramură, vorbim de copii, juniori şi seniori”, a explicat Petrache, într-un interviu acordat “Adevărul”.

“Încercăm la CSM Bucureşti să mergem pe două direcţii, una este sportul de masă şi alta sportul de perfromanţă. Unul fără altul nu merge, merg doar împreună. Prin aducerea acestor jucători, prin crearea unor performanţe foarte mari, cred că vom putea aduce copiii în sânul acestui club, către sport. Lipseşte această parte de sport de masă, iar aceşti copii nu-i putem aduce decât având un exemplu. Bani publici înseamnă o mare parte din acest buget. Dar de când am fost investit în această funcţie m-am implicat foarte tare şi am adus foarte mulţi sponsori, parteneri”, a mai spus directorul general al clubului.

Vrea să administreze “Arena Naţională”

CSM Bucureşti îşi doreşte să devină şi administrator al “Arenei Naţionale”, stadion aflat acum în subordinea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti. “Avem nevoie ca stadionul să fie al CSM Bucureşti. Noi ştim mult mai bine ce se poate face cu această arenă, cu terenurile din jur, cu tot ce e acolo! Cred că putem discuta în viitor de mai multe baze. Sunt foarte multe baze sportive în Capitală care nu arată pe placul nostru. Consider că aceste baze ar trebui preluate de Primăria Municipiului Bucureşti. Suntem un club puternic, un club cu trofee unice în sportul românesc, dar nu avem o «inimă», o bază sportivă a noastră”, a zis Petrache.

Mă bucur că CSM se bucura acum de un buget generos şi nu trăieşte drama pe care am trăit-o eu. Nu poti face performanţă fără bani. Ferească Dumnezeu de conducători inerţi care nu iubesc sportul! Constantin Căliman fost director general CSM Bucureşti Când am spus că ne dorim o echipă de fotbal mă refeream că ne dorim un centru puternic de copii şi juniori. Avem modelul lui Gică Hagi şi iată că este un model efficient Alin Petrache director general CSM Bucureşti

Investiţii mari şi în celelalte secţii

Nu doar echipa de handbal feminin a realizat transferuri importante în această iarnă, ci şi gruparea de rugby. CSM Bucureşti i-a transferat pe Moa Maliepo (Parramatta), Paula Kinikinilau, Victor Dumitru, Stelian Burcea, Valentin Calafeteanu (toţi de la Timişoara Saracens), Florin Gorun (CSM Ştiinţa Baia Mare), Paul Petucher (“U” Cluj), Dumitru Papaiane (CS Năvodari) şi George Suluaşvili (Bourg-en-Bresse). Echipa e antrenată de fostul antrenor al reprezentativelor de rugby ale Irlandei şi Georgiei, Michael Bradley. De asemenea, echipa feminină de volei are în componenţă mai multe jucătoare din străinătate, Sofija Medici, Nikola Radosová şi Ivana Lukovici (Serbia), Nicole Koolhaas (Olanda), Luna Carocci (Italia), Lucille Charuk (Canada) şi Júlia Milovits (Ungaria). Antrenor este Ferhat Akbaş, fost antrenor principal al naţionalei Turciei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite