CSM Bucureşti joacă azi un meci de totul sau nimic!  "Tigroaicele" n-au voie să piardă contra celor de la Krim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana Europei are nevoie de o victorie în faţa echipei care triumfa în Liga Campionilor în 2001 şi 2003, pentru a-şi asigura calificarea în sferturile de finală ale competiţiei, în timp ce un nou eşec le-ar putea scoate definitiv din calcule.

“Tigroaicele” şi-au complicat singure situaţia în Liga Campionilor, după înfrângerea, scor 33-35, suferită săptămâna trecută pe terenul norvegiencelor de la Larvik.
Totuşi, având în vedere şi rezultatele surprinzătoare din meciurile Team Esbjerg – Midtjylland, scor 22-21, respectiv Vardar Skopje – Buducnost Podgorica, scor 28-31, elevele lui Aurelian Roşca au chiar posibilitatea unei calificări în sferturile de finală şi de pe locul 3. Campioana României îşi asigură un loc în primele opt echipe ale Europei cu un succes în compania echipei Krim Mercator.  De asemenea, partida Midtjylland – Larvik de la sfârşitul săptămânii a devenit mult mai interesantă şi pentru CSM Bucureşti, care are şanse bune să urce încă o poziţie în clasament.
Cu ochii pe meciul Midtjylland – Larvik
Plecând de la premisa că se va califica încă din acest weekend în sferturi, campioana României urcă pe locul 3 în grupă încă din această etapă dacă Larvik nu pierde în Danemarca. La egalitate de puncte cu Midtjyland (ar însemna ca danezele să facă egal cu Larvik), CSM Bucureşti va avea avantajul meciurilor directe. Şi într-un clasament în trei cu Larvik şi Midtjylland (în ultima etapă româncele şi Midtjylland câştigă cu Esbjerg, respectiv Krim Mercator, iar Larvik pierde cu Györ), ”tigroaicele” ar fi pe locul 3. În cazul în care Midtjylland se impune în partida cu Larvik, atunci CSM Bucureşti aşteaptă în ultima etapă fie un pas greşit al echipei daneze în deplasarea de la Krim, fie o înfrângere a campioanei Norvegiei cu Györ. Există posibilitatea ca CSM Bucureşti să termine şi pe locul secund al grupei, dacă Midtjylland o bate pe Larvik şi obţine cel mult un punct cu Krim, iar reprezentanta Norvegiei pierde şi cu Györ.
Indiferent de locul pe care-l va ocupa în clasament, e clar că CSM Bucureşti ar urma să întâlnească o rivală de temut în sferturile de finală. Vardar Skopje a pierdut primul meci în acest sezon şi a fost egalată la puncte de Ferencvárosi TC  în fruntea clasamentului. Iar echipa care se va clasa foarte probabil pe poziţia a treia în Grupa Principală I după ultima etapă, Buducnost Podgorica, având-o pe Cristina Neagu într-o formă de zile mari, nu este chiar o adversară pe care să ţi-o doreşti.

 CSM Bucureşti - Krim Mercator, vineri, ora 20.00, Digi Sport


CLASAMENTE
Grupa Principală I
1. Vardar Skopje (Macedonia) – 13 puncte
2. Ferencvárosi TC (Ungaria) – 13 puncte
3. Buducnost Podgorica (Muntenegru) – 10 puncte
4. Metz Handball (Franţa) – 6 puncte
5. Thüringer HC (Germania) – 4 puncte
6. HC Astrahanocika (Rusia) – 2 puncte
Grupa Principală II
1. Györi Audi ETO (Ungaria) – 13 puncte
2. Larvik (Norvegia) – 10 puncte
3. Midtjylland (Danemarca) – 8 puncte
4. CSM BUCUREŞTI (România) – 7 puncte
5. Krim Mercator (Slovenia) – 6 puncte
6. Team Esbjerg (Danemarca) – 4 puncte
* în sferturile de finală se joacă după următorul sistem: A1-B4, B3-A2, A3-B2, A4-B1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite