CSU Craiova a făcut egal cu echipa lui Sven Goran Eriksson într-un amical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Răzvan Păsărică
FOTO Răzvan Păsărică

CSU Craiova a terminat la egalitate amicalul disputat în stagiul din Antalya împotriva formaţiei Shanghai FC din China, scor 2-2 (1-1), echipă pregătită de suedezul Sven Goran Eriksson.

CSU Craiova pregăteşte în Antalya returul campionatului. Într-un amical disputat în Turcia, oltenii au făcut egal cu chinezii de la FC Shanghai, scor 2-2. Pentru echipa lui Cârţu şi Săndoi au marcat Marius Briceag (22) şi Pablo Brandan din penalty (89).

Amicalul dintre cele două formaţii a fost un prilej de reîntâlnire între Sorin Cîrţu şi suedezul Sven-Goran Eriksson, care este antrenorul formaţiei din China. Cei doi au fost adversari în semifinalele Cupei UEFA din 1983, când Cîrţu juca la Universitatea Craiova, iar suedezul era antrenorul Benficăi Lisabona, informează csuc.ro, site-ul oficial al echipei din Bănie.

Despre reîntâlnirea cu Eriksson, Sorin Cârţu a spus: „Mi-a făcut plăcere să-l revăd pe Sven Goran Eriksson, e un mare om de fotbal şi orice discuţie cu el este interesantă. Ne-am adus aminte de întâlnirea pe care am avut-o în urmă cu doi ani la Iaşi şi de meciul din 83. Era normal, pentru că au fost nişte meciuri de referinţă şi pentru cariera lui, erau începuturile lui ca antrenor şi a fost o reuşită faptul că a ajuns în finala Cupei UEFA, pe care a pierdut-o cu Anderlecht. N-am discutat foarte mult despre acest lucru, iar acum şi el se află la un început de drum, e o nouă experienţă pentru el în fotbalul chinez”. Directorul tehnic al Universităţii consideră că alb-albaştrii ar fi trebuit să obţină victoria astăzi: „Iarăşi am luat un gol aiurea, caracteristic pentru noi. Trebuia să câştigăm, am avut mai multe ocazii, iar la sfârşit era să şi pierdem. Şi golul doi ar putea fi trecut la categoria goluri facile, am tratat fazele superficial. Nu ştiu şi nu vreau să vorbesc deste Liga Europa. Primul obiectiv al nostru este de a ne face punctele necesare să rămânem în Liga I. Pe urmă, vedem noi ce va mai fi“.

   La rândul său, Sven Goran Eriksson şi-a readus aminte cu plăcere de dubla cu Universitatea din 1983, când era pe banca lui Benfica Lisabona: „A trecut mult timp de atunci. Au fost momente frumoase, noi am ajuns în finală, dar a fost o dublă foarte grea împotriva Universităţii Craiova, care avea o echipă foarte bună atunci. Am fost şi norocoşi că am mers mai departe, dar acum este istorie. Mi-l amintesc foarte bine pe atacantul înalt, Cămătaru, dar pe lângă el mai erau şi alţi fotbalişti foarte buni, cum ar fi Balaci sau Cârţu. Nu-mi amintesc numele tuturor, dar ştiu că formau o echipă foarte puternică şi aveau nişte fani fantastici. Nu ştiu foarte multe lucruri despre fotbalul românesc din prezent, ştiu că Universitatea Craiova a promovat anul trecut pe prima scenă şi mai ştiu că se fac eforturi mari să devină iarăşi o forţă”

Următorul meci amical pe care îl va disputa CSU Craiova în Antalyia e programat pe 6 februarie, cu polonezii de la Jagiellonia Bialystok.

CS U Craiova (4-4-2): Brac (Straton, 46) - Achim, Izvoranu (Kay, 75), Frăsinescu (Acka, 75), Briceag - Mateiu, Madson (D. Varga, 87), Brandan, Tîrnăcop (Băluţă, 56) - Bawab, Herghelegiu (A. Ivan, 59).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite