CTP, încântat: „Simona is back in business!“. Ce l-a bucurat cel mai mult după victoria lui Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu a explicat de ce a fost bine că Halep a jucat un meci solicitant în turul I
Cristian Tudor Popescu a explicat de ce a fost bine că Halep a jucat un meci solicitant în turul I

Cristian Tudor Popescu a savurat debutul Simonei Halep (3 WTA) la Australian Open 2020 la capătul unui meci în care românca a muncit din greu pentru victorie.

Simona Halep şi-a făcut încălzirea în primul tur de la Australian Open, având un duel solicitant cu Jennifer Brady (49 WTA), o americancă în faţa căreia avusese nevoie de trei seturi pentru a învinge în precedenta lor întâlnire.

De această dată, constănţeanca de 28 de ani a rezolvat calificarea în minimum de seturi, însă primul a fost pe muchie de cuţit, dominat chiar de Brady, la un moment dat! De altfel, la scorul de 6-5, americanca a irosit trei mingi de set. A fost momentul în care Halep a reuşit să întoarcă soarta partidei pentru a învinge cu 7-5, 6-1. 

Într-o intervenţie la Digi Sport, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a făcut o analiză a debutului Simonei la Australian Open 2020.

Ce a spus Cristian Tudor Popescu?

*Această victorie este cu atât mai preţioasă, cu cât a fost obţinută mai greu, în primul tur al Australian Open. Astfel de meciuri propulsează mai ales jucătoarele şi jucătorii mari, aşa cum este şi Simona Halep.

*La turneul precedent, cel de la Adelaide, Simoina nu era conectată la atmosfera de mare turneu, n-a fost în meci, în niciuna dintre cele două partide disputate acolo. Acum, şi putem spune că datorită lui Jennifer Brady, Simona <<is back în business>>. Este conectată la tenisul de mare turneu.

*Am văzut nişte lucruri îmbucurătoare în acest prim meci. Spuneam după meciul cu Sabalenka că Simona trebuie să vină mai des în faţă şi aşa să se familiarizeze mai mult cu mingile jucate din apropierea fileului, în condiţii de presiune. Asta a făcut Simona acum, a fost extraordinar. A pus trei stopuri, toate reuşite, toate cu punct, dintre care la minge de set a avut curajul să pună scurtă cu reverul şi a câştigat punctul.

*La tiebreak, la 2-2, a pus o scurtă perfectă şi de acolo s-a desprins şi nu a mai lăsat conducerea. A reacţionat excelent la mingile scurte ale lui Brady. Asta i-a dat încredere şi echilibrul s-a rupt în sensul normal, este o diferenţă de clasă între cele două. 

*Foarte bine jucat tactic, Simona a alternat mingile înalte cu cele joase, a variat jocul, pentru că cel mai rău este să joci cu Brady la şold, la nivel.

*Are un serviciu foarte bun, are serviciu de Top 10 Brady. Este foarte important acest meci de prim tur. Dacă ar fi câştigat Simona uşor pe mai multe greşeli ale adversarei, nu era bine.

*Lucrul cel mai important a fost întoarcerea lui Cahill şi că împreună vor face un sezon bun.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite