CTP, răspuns inteligent legat de participarea Simonei la US Open: „Dacă aş fi eu...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ctp

Cristian Tudor Popescu a analizat primul meci al fostului lider mondial de după pandemie şi şi-a expus punctul de vedere privind eventuala plecare a lui Halep la New York pentru următorul Grand Slam (31 august - 13 septembrie).

A revenit Simona Halep pe terenul de tenis şi au reînceput şi analizele savuroase oferite de Cristian Tudor Popescu de după partidele acesteia.

Într-o intervenţie telefonică la Digi Sport, CTP, un bun cunoscător al sportului-alb, a analizat ce a arătat „Simo“ în duelul cu Polona Hercog (46 WTA) şi a explicat cum ar trebui să procedeze românca în privinţa participării la US Open 2020, în plină pandemie.

Ce a spus Cristian Tudor Popescu?

*A fost genul de set (n.r. - primul) care nu te ajută să fii în joc. L-a luat prea uşor şi nu au fost multe reuşite ale Simonei. Mai degrabă au fost puncte cedate de Polona. Când vii după o întrerupere, aşa ceva nu te ajută. Aş fi fost mai liniştit dacă ar fi câştigat cu 6-4 sau 7-5. După un astfel de set, de obicei, urmează un recul. 

*Lipsa de jocuri în picioare, ca să folosesc expresia din fotbal, a făcut-o pe Simona să rateze acele mingi de set (n.r. - în decisiv). Mingile din meciurile oficiale sunt diferite de cele de la antrenament. Trebuie să câştigi câteva meciuri mai slabe ca să îţi intri în ritm. Aşa fac marii campioni, câştigă şi când joacă prost. Acest meci va ajunge să conteze mai mult decât unul câştigat en-fanfare, peste o lună. A fost un joc muncitoresc, e bun termenul ăsta.

*Ar trebui Simona să participe la US Open? Nu pot eu să dau o asemenea sentinţă. Nu poţi s-o acuzi dacă nu se va duce acolo. Mai ales că nu e nici Olimpiadă, nici Fed Cup. E un turneu. Simona ştie mai bine decât noi toate lucrurile astea. Noi putem să ne dăm cu părerea. Domne, s-a dus la Praga. A început să joace. Îşi asumă riscul unui turneu în pandemie.

*Bănuiesc că la US Open vor fi mai bune condiţiile decât la Praga. Dar gândiţi-vă şi la diferenţa dintre infectaţi şi morţi între Cehia şi Statele Unite. Pe scurt, eu m-aş duce, dacă aş fi în locul ei. Mai mult de atât...

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite