CTP remarcă un lucru nou în jocul Simonei Halep şi explică ce a învăţat să facă cea mai bună jucătoare a lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Tudor Popescu a făcut o analiză amănunţită a jocului Simonei Halep, care a câştigat la Montreal al 18-lea trofeu al carierei.

Într-un editorial pentru republica.ro, intitulat Suverana Halep, CTP s-a declarat impresionat de atitudinea numărului 1 mondial. 

"Spuneam după Roland Garros că, din mare jucătoare, Simona Halep devine o legendă a tenisului. Pe care oamenii o vor ţine minte cât se vor mai lovi mingi cu racheta.

Numai legendele vii au această suverană stăpânire de sine care le ajută să depăşească cele mai crâncene momente.

Simona s-a enervat de câteva ori, o dată a şi dat cu racheta de pământ, dar suprafaţa ei interioară a rămas liniştită ca un lac japonez. Altfel nu ar fi rezistat formidabilelor reveniri ale lui Stephens.

După acest meci mare, se poate spune că Simona a asimilat un lucru foarte important: să câştige cu greşeli. În primul set a avut 4-1 şi americanca a venit la 4-3. L-a chemat pe Darren. Nici nu apucase australianul să deschidă gura, că Simona i-a şi zis: „E un dezastru, fac prea multe greşeli!”. Reapărea astfel vechea ei obsesie, „în primul rând să nu greşesc”.

Nici vorbă, i-a replicat Darren, joci foarte bine, poţi să-mi spui cât e scorul? Tu ai 4-3 cu break. Nu mai număra greşelile, continuă să joci aşa, să ai iniţiativa.

La 6-6 în tie-break, cea care a cedat presiunii a fost Sloane. Ea, vedeta torpiloare, posesoare a celui mai accelerat şi precis forehand din lume, a început să ridice baloane la ţăcăneală!

Simo n-a stat o clipă pe gânduri, a intrat în teren, a lovit mingea în urcare, decisiv, şi a câştigat setul!"

Citeşte AICI integral editorialul lui Cristian Tudor Popescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite