CTP, semnal de alarmă în privinţa lui Halep: De ce crede că Simona trebuie să facă rapid o mutare importantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Cristian Tudor Popescu a analizat turneul de la Dubai şi a vorbit despre perspectivele Simonei Halep pe termen lung, după această competiţie.

Simona Halep e în sferturile turneului de la Dubai, acolo unde, deocamdată, n-a pierdut niciun set, deşi tocmai a ajuns la opt meciuri disputate în ultimele 12 zile.

Cristian Tudor Popescu, un împătimit al sportului-alb, a analizat pentru Digi Sport parcursul Simonei de până acum, însă a tras şi un semnal de alarmă: Halep nu poate continua să joace fără antrenor!

Ce a spus Cristian Tudor Popescu?

*Meritul Simonei e că s-a comportat ca o profesionistă. Se vedea de la început că are picioare de plumb, e în mod evident obosită, ajungea mai târziu la unele mingi şi cu atât mai mult e frumoasă determinarea cu care şi-a onorat cartea de vizită. Din fericire, a avut în faţă o jucătoare (n.r. – Lesia Tsurenko) care nu i-a pus probleme deosebite.

*Tsurenko s-a complăcut în multe schimburi lungi de pe fundul terenului, capitol la care nu are cum să o bată pe Simona. E jocul de bază al Simonei. Al doilea joc al Simonei, absent azi, presupune mai multă iniţiativă, mai multe lovituri decisive. Acum nu poate nici fizic, nici psihic, să recurgă la acest joc.

*Nu va fi la fel dacă o va întâlni pe Sabalenka (n.r. – în sferuri. Alternativa se numeşte Bencic). Forţele speciale din Belarus vor trimite mingea cu 140 km/h, serviciul se duce spre 180 km/h. Sabalenka va risca, va ataca, va lovi decisiv, nu va juca precum Lesia Tsurenko. Chiar şi aşa, sunt convins că Simona va face tot ce poate, în funcţie de resursele pe care le are şi îşi va onora prezenţa la Dubai.

*Halep nu poate să meargă la marile înfruntări în felul acesta, fără antrenor. Când va fi vorba de Grand Slam-uri, e important să ai pe cineva, să ai încredere în persoana respectivă.

*La 27 de ani, nu vor mai fi schimbări semnificative în jocul ei. Nu cred că mai este important un antrenor din acest punct de vedere. Însă în momentele critice, de tensiune, e nevoie de cineva care să-ţi spună ceea ce ştii.

*Nu trebuie să-i spună ceva nou, original. Dar trebuie să-i spună cineva în care are încredere. Asta îi poate da impulsul să facă ceea ce e potrivit. Are nevoie de cineva în lojă până la urmă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite