CTP a tras un prim semnal de alarmă în privinţa Simonei Halep: „Aici trebuie să progreseze!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (4 WTA) a debutat cu o victorie muncită în noul sezon şi, la fel ca toate rivalele ei, mai are nevoie de timp pentru a-şi regla jocul înainte de primul Grand Slam al anului.

Simona Halep a trecut de Ajla Tomljanovici (52 WTA) şi, în sferturile turneului de la Adelaide, va juca fie cu Sabalenka (12 WTA), fie cu Pera (70 WTA). 

Până atunci însă, românca a concluzionat că, în primul rând, mai are de lucrat în ceea ce priveşte capacitatea ei fizică. De altfel, nemulţumită de faptul că a obosit prea repede, „Simo“ a avut o răbufnire nervoasă despre care „Adevărul“ a scris aici.

Într-o intervenţie la Digi Sport, postul care transmite turneul de la Adelaide, Cristian Tudor Popescu a analizat şi el prestaţia Simonei din primul meci disputat în 2020.

Ce a spus Cristian Tudor Popescu?

*Simona are multe zone ale jocului în care poate creşte. De exemplu, jocul la fileu. Am văzut în setul doi din acest meci o minge foarte uşoară trimisă de Tomljanovici. Simona a lovit-o neconvingător, a trimis-o fâlfâită, pe centru, iar Tomljanovici a pasat-o cu reverul tăiat. E o zonă în care Simona ar putea să-şi îmbunătăţească mult jocul, să aibă controlul mingilor în apropierea fileului.

*Sigur, antrenamentul e altceva decât meciul. La meci, intervine tensiunea. La antrenamente, am văzut-o pe Simona gestionând bine mingi din apropierea fileului. La meci, e altceva însă. Ar trebui să lucreze la asta. Înainte, credeam că trebuie să-şi îmbunătăţească şi voleul clasic, dar am renunţat la această idee. Dacă Simona vine bine la fileu, poate să execute drive volley, n-are nevoie de cel clasic.

*Aştept numai lucruri bune (n.r. – după reluarea colaborării cu antrenorul Darren Cahill), pentru că Darren e alături de ea. Prezenţa lui contează dincolo de aceste intervenţii la bancă. Contează ca atmosferă, ca încredere pe care o primeşte Simona. Chiar acum, la Australian Open, mă aştept la un parcurs bun al Simonei.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite