Cu o săptămână înainte de retur, Poli este pregătită pentru Liga 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul fotbaliştilor din Copou a vorbit pentru „Adevărul de Seară“ despre cantonamentul din Turcia. Până la partida cu Rapid Bucureşti, de vinerea viitoare, jucătorii ieşeni nu vor mai avea meciuri amicale, ci se vor antrena zilnic la stadion.

Adevărul de Seară: Când aţi venit la Poli înainte de începerea acestui sezon aţi spus că timpul pe care l-aţi avut la dispoziţie în vară a fost foarte scurt. Puteţi spune acum că pregătirea din această iarnă a fost una temeinică?
Petre Grigoraş: Da, dar din păcate nu am avut toţi jucătorii din actualul lot de la început. Asta nu e o scuză, mai ales că transferurile sunt reuşite.

Până în prezent au fost confirmate venirile lui Badea, Onicaş, Păun şi Ionescu. Aduc aceştia plusul de care Poli avea nevoie?
Absolut! Chiar dacă au venit pe rând, toţi sunt jucători foarte buni, de care aveam nevoie, şi a căror valoare îi va ajuta să se integreze repede în noul colectiv. Sper să-mi dea dreptate prin
evoluţiile lor.

Ce veţi face în vară, când Onicaş şi Ionescu se vor întoarce la Steaua?
Acum încercăm să trecem peste perioada dificilă în care ne aflăm. Până la vară va reveni Milea pe postul lui Onicaş şi vom căuta să găsim un înlocuitor şi pentru Ionescu.

După remiza cu Viitorul Constanţa din Antalya v-aţi criticat jucătorii, dar apoi aţi pierdut cu 3-1 de la Amkar Perm. S-a repetat istoria?
Chiar dacă i-am avertizat pe jucători asupra celor de la Viitorul, în subconştientul lor nu au realizat că nu merge cu jumătăţi de măsură într-un meci cu o echipă de Liga 3. Cu Amkar au avut altă atitudine, chiar dacă am pierdut pe greşeli personale. Chiar şi împotriva celui mai valoros adversar pe care l-am întâlnit, echipa a arătat bine.

Cine va rămâne dintre jucătorii care au fost aduşi în probe?
Am renunţat la Caragea, Acsinte, Raţă, Bălan din cauză că niciunul nu se ridică peste nivelul jucătorilor pe care îi aveam deja pe posturile lor.

Vor mai veni jucători la echipă până la reluarea campionatului?
Nu mai este timp să vină nimeni în probe. Ne dorim totuşi să găsim o soluţie pentru postul de fundaş stânga. Suntem în discuţii deja cu un jucător, rămâne de văzut dacă vom reuşi să-l aducem la Iaşi.

În afară de fundaş stânga, sunteţi acoperit pe celelalte posturi?
Eu apreciez că da, însă mereu este un tricou liber pentru un jucător de valoare.

Veţi da şanse jucătorilor din propria pepinieră?
Până acum, Alex Buhuşi a arătat o tehnică deosebită, însă trebuie să-şi pună calităţile în sprijinul echipei pentru că îi place să ţină mult de minge. A jucat titular în meciurile din Antalya şi anul acesta va primi şanse şi în Liga 1.

Aţi pierdut patru titulari în cantonamentul din Antalya. Cine va fi apt de joc până la meciul de săptămâna viitoare cu Rapid?
Într-adevăr, accidentările lui Constantin şi Ignatov îi scot din cărţi pentru primul meci. Brăneţ se recuperează bine şi trag nădejde că şi Lucian Munteanu va fi apt de joc la ora meciului cu Rapid.

Care va fi programul lui Poli până la reluarea campionatului?
De duminică vom relua antrenamentele în Copou, urmând ca miercuri să intrăm în cantonament pentru a fi în formă maximă înainte de debut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite