Cu vedetele pe bancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Piţurcă nu-i va titulariza în meciul de debut, cu „U” Cluj (duminică, ora 18.00, Digi Sport), pe Kapetanos, golgheterul din ultimii doi ani, şi nici pe Todorov, Angelov şi Geraldo. Piţurcă plănuieşte să mizeze încă din prima etapă pe şase nou-veniţi: Abrudan, Gardoş, Dorel Stoica, Latovlevici, Păcurar şi Răduţ.

Chiar dacă Victor Piţurcă s-a luptat foarte mult până să le obţină semnătura, internaţionalul bulgar Stanislav Angelov, respectiv Geraldo
Alves, fostul echipier al celor de la AEK Atena, mai au de tras până să prindă primul unsprezece al roş-albaştrilor.

Motivul? Cei doi veterani nu au mai jucat de foarte mult timp un meci oficial şi sunt încă în urmă cu pregătirea fizică.

Geraldo, apt abia din etapa a treia

Angelov, ultima achiziţie a lui Piţurcă, a jucat ultima dată în tricoul lui Energie Cottbus la 2 mai, împotriva celor de la Hansa Rostock, a început mai târziu antrenamentele în această vară, astfel încât stafful tehnic al Stelei estimează că el va putea duce un meci întreg abia spre sfârşitul lunii august. De asemenea, Geraldo Alves nu mai jucase aproape deloc în ultimele şase luni de contract la AEK Atena, din cauza unui conflict cu antrenorul.

Din acest motiv, preparatorul fizic Marius Dima l-a băgat într-un program intensiv de antrenamente în cantonamentul de la Walchsee, însă fundaşul de 30 de ani nu va apărea nici el printre titulari mai devreme de etapa a III-a. Nici prestaţiile bulgarului Iordan Todorov din amicale nu l‑au mulţumit pe Victor Piţurcă, aşa că fostul căpitan de la ŢSKA Sofia va „lustrui" şi el banca de rezerve pentru început.

Cea mai mare surpriză vine însă din avanposturi, unde golgheterul ultimelor două sezoane, Pantelis Kapetanos, revine şi el la statutul de rezervă, pe care l-a mai avut în momentul în care a semnat cu Steaua. Atacantul nu se numără printre favoriţii noului antrenor al echipei din Ghencea, care preferă să mizeze pe Bogdan Stancu în acest moment.

Fostele glorii, cooptate în club

Managerul general al Stelei, Victor Piţurcă, a decis să aducă în stafful clubului cinci foşti jucători ai Stelei. Astfel, Mihail Majearu, Adrian Bumbescu, Radu Troi, Vasile Aelenei şi Ştefan Sameş vor fi antrenori la Centrul de Copii şi Juniori al Stelei.

Totodată, toţi fotbaliştii care au făcut istorie în Ghencea vor beneficia de abonamente gratuite la fotolii sau la tribuna zero, în funcţie de preferinţe. 

Pleşan, pe dinafară!

Pleşan tot nu reuşeşte să-şi găsească o echipă, deşi costă doar 100.000 de euro. Mijlocaşul nu s-a înţeles nici cu nou-promovata echipă franceză, Arles-Avignon, pentru că cere 300.000 de euro pe an. „Francezii au probleme cu banii. O să văd dacă pot rămâne la Steaua", a spus Pleşan.

Pantelis Kapetanos (27 de ani)

-Post: atacant
-A dat 26 de goluri în 53 de meciuri jucate la Steaua în Liga I
-A făcut parte din lotul Greciei la Cupa Mondială
-Este plătit cu 240.000 de euro pe sezon

Geraldo Alves (30 de ani)



-Post: fundaş central
-Este fratele celebrului internaţional portughez Bruno Alves
-A jucat în ultimii trei ani la AEK Atena, dar a trecut şi pe la Benfica
-Este plătit cu 250.000 de euro pe sezon

Iordan Todorov (29 de ani)

image



-Post: fundaş dreapta
-Are nouă selecţii şi două goluri la naţionala Bulgariei
-A jucat timp de şapte ani la ŢSKA Sofia, unde a fost şi căpitanul echipei
-Este plătit cu 150.000 de euro pe sezon

Stanislav Angelov (32 de ani)

image



-Post: mijlocaş defensiv
-Are 30 de selecţii şi două goluri la naţionala Bulgariei
-A fost om de bază în ultimii trei ani la Energie Cottbus
-Este plătit cu 250.000 de euro pe sezon

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite