Culisele Stelei '86. Spovedania unui fost mare fotbalist: „Aveam misiunea de a-i urmări pe Belodedici şi Balint, ca să nu rămână în străinătate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua Bucureşti a scris istorie în urmă cu trei decenii, când a câştigat Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei, în condiţiile în care avea numai 16 jucători în lot, toţi români.

În Supercupa Europei, Steaua a învins-o pe Dinamo Kiev cu 1-0 (gol Hagi). "Pe stadionul din Monaco erau 200 de români: 20 de microbişti şi 180 de securişti, care aveau grijă de tot", a dezvăluit Ilie Bărbulescu pentru site-ul Moldova Suverană. Şeful delegaţiei române era colonelul Mutu, şeful Contrainformaţiilor din România.

Acesta l-a luat deoparte pe Bărbulescu şi i-a trasat sarcini: "Tu să ai grijă de Belodedici şi Balint, să nu care cumva să rămînă pe aici". Cu o zi înaintea meciului toată delegaţia română era la plimbare prin parcul din Monaco. Atunci jucătorii i-au făcut o farsă colonelului Mutu: "Tovarăşe colonel, noi ăştia 8 (Bărbulescu, Belodedici, Balint, Bumbescu, Iovan, Stoica, Radu II, Lăcătuş) ne-am hotărît să nu ne mai întoarcem în ţară. Colonelul a pălit, s-a aşezat jos şi, gîfîind, ne-a spus: «Atunci rămîn şi eu, că dacă mă întorc fără voi, mă împuşcă imediat şeful ăl mare». Dar a fost doar o glumă din partea noastră", povesteşte Ilie Bărbulescu. 

După victoria respectivă, fotbaliştii Stelei au primit cele mai mari prime de joc din istorie: cîte 60.000 de lei, în condiţiile în care o maşină Dacia nouă costa 70.000. Bărbulescu nu a luat niciodată aceşti bani. "Am fost tăiat de Ion Alecsandrescu şi Ilie Ceauşescu. Şi acum Steaua îmi datorează aceşti bani", a zis el cu năduf.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite