Culmea amatorismului: Primarul PSD al oraşului Piteşti a dat afara antrenorul de la FC Argeş în 48 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revenită în elita fotbalului românesc, după mai mulţi ani în care s-a zbătut prin eşaloanele inferioare, formaţia piteşteană ocupă acum penultima poziţie în clasamentul Ligii I. Şi la ce se întâmplă la club, n-ar fi de mirare că, la anul, să pice în „B“.

Respectul pentru munca de antrenor a dispărut de mult din fotbalul românesc, iar ceea ce se întâmplă la FC Argeş e încă o dovadă în acest sens.

În condiţiile în care au trecut doar 11 etape din noul sezon, formaţia piteşteană a schimbat deja mai mulţi antrenori! A început stagiunea cu Ionuţ Badea pe bancă, adică tehnicianul sub comanda căruia s-a obţinut promovarea. Doar că fostul secund al lui Christoph Daum la naţională a fost dat la o parte, ce-i drept, după un parcurs dezolant: un egal şi cinci înfrângeri.

În locul lui Badea a fost numit Ionuţ Moşteanu, la data de 4 octombrie. Nici acesta n-a rezistat însă prea mult timp pe bancă, fiind demis după două victorii, două egaluri şi un eşec în Liga I.

Aşa s-a ajuns la numirea fostului fotbalist al argeşenilor, Adrian Dulcea. Se întâmpla acum două zile, când Dulcea şi secundul său, Paul Ciobanu, au bătut palma cu conducerea clubului. Nu se vor afla însă pe bancă, vineri, în meciul din etapa cu numărul 12 din Liga I, acasă, cu Dinamo. Pentru că deja au şi fost daţi la o parte!

Drept urmare, ca o soluţie de avarie, meciul cu Dinamo va fi pregătit de cuplul Eduard Augustin - Andrei Speriatu. Cei doi se află de mai mulţi ani la club. Primul e coordonator al centrului de copii şi juniori, în timp ce Speriatu e coordonatorul scouterilor.

Cum de s-a ajuns, totuşi, la acest episod şocant în urma căruia antrenorul a rezistat doar 48 de ore în funcţie? Explicaţiile au fost date pentru gsp.ro de Cristian Gentea, care e atât preşedintele clubului FC Argeş, cât şi primarul din Piteşti din partea PSD.

Ce a spus Cristian Gentea?

Nu puteam continua. Aici, la Piteşti, nimeni nu-şi asumă nimic. Nu e în regulă. Vin toţi şi cred că dacă au fost mari jucători pe aici li se cuvine orice. Păi ce să fac, să nu setez un obiectiv intermediar? Păi el vine, ia banii, retrogradează. Eu ce fac? Cu ce rămân? Cu echipa în Liga a 2-a. Nu se poate aşa ceva. E nevoie de oameni care să-şi asume lucrurile. Asta e.

9 puncte a strâns FC Argeş în 11 etape de Liga I, fiind pe locul 15 din 16, cu două victorii, trei egaluri şi şase înfrângeri.  
Imagine indisponibilă
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite