Cum arată motosportul în pandemie: secretele unei echipe, povestite din interior

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Motociclism

Pandemia de coronavirus a schimbat ritmul lucrurilor în sport, acesta fiind unul dintre domeniile afectate, dar care a găsit puterea să se adapteze şi să se reinterpreteze. Şi, deşi fără uralele spectatorilor, care dau culoare dintotdeauna, motociclismul viteză e gata, din nou, să ofere spectacol.

Care este componenţa MTS Motorsport - EXE Software şi cum arată o descriere a fiecărui membru?

Andrei Stamate (pilot MTS): Echipa noastră este formată din patru piloţi, la două clase de concurs diferite. La STOCK1000 se aliniază la start Bogdan Vrăjitoru, Radu Ene şi Cătălin Marin, iar la ROOKIES1000 îl avem pe Andrei Stamate. Dintre toţi, Bogdan este pilotul cu cea mai mare experienţă, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, fiind fost pilot în campionatul World Superbike şi campionul MotoRC, în 2019. Radu şi Cătălin sunt printre cei noi din echipă, fiind contractaţi pentru următoarele două sezoane, urmând „să atace” Top 10 din MotoRC. De asemenea, Andrei este la al doilea sezon al său pe o motocicletă de 1000cc, finalizând sezonul anterior pe a şaptea poziţie. 

Cum arată un rezumat al primului sfert de an pentru echipă, cum v-aţi pregătit, ce detalii interesante aveţi despre antrenamente?

Ţinând cont de situaţia actuală şi de restricţiile impuse la nivel internaţional, pe fondul pandemiei, pregătirea piloţilor a fost o provocare şi a fost nevoie de creativitate şi adapatare a modalităţilor de antrenament în presezon. Antrenamentele şi partea de nutriţie au fost personalizate de trainer-ul echipei, Bogdan Axinte şi am avut ture lungi cu bicicleta, fitness în aer liber, exerciţii specifice acasă şi antrenamente moto în centrul de pregătire al echipei, incluzând regulile de distanţare socială. Chiar şi aşa, două cele două zile de teste oficiale ale MotoRC, care au avut loc în ţara noastră, în prima parte a lunii aprilie, rezultatele piloţilor noştri au fost peste aşteptări. 

Motociclism

Andrei Stamate

Titlul la campionatul pe echipe, unul dintre obiective

Ce obiectiv are echipa, pentru sezonul acesta?

Ţelurile noastre sunt foarte clare, în sezonul 2021: câştigarea campionatului la cele două clase la care participăm, Stock1000 şi Rookies 1000, prin Bogdan, respectiv Andrei şi clasarea în Top10 cu Radu şi Cătălin. Un alt obiectiv la care ţinem foarte mult este câştigarea campionatului la echipe.

În ce fel a schimbat pandemia desfăşurarea sesiunilor de pregătire şi disputarea competiţiilor oficiale?

Cel mai mult resimţim lipsa fanilor şi spectatorilor în timpul competiţiilor, fiind o parte esenţială din sport. De asemenea, distanţarea socială impusă la nivel internaţional afectează numărul de mecanici şi staff prezenţi în boxa echipei, ceea ce duce la creşterea volumului de muncă pentru fiecare mecanic şi membru al echipei tehnice, acumulându-se oboseala şi crescând posibilitatea apariţiei unor greşeli tehnice individuale, însă team management-ul caută să găsească soluţii în acest sens. 

Cinci lucruri prin care vă diferenţiaţi de celelalte echipe, pe ce calităţi mizaţi? 

Principala „armă” pe care ne bazăm, în acest an, este experienţa piloţilor şi valoarea acestora. Apoi, suntem singura echipă din campionatul MotoRC, care are în componenţă un preparator fizic dedicat pe motorspot, care vine dintr-un campionat puternic, precum British Superbike (BSB). Piloţii noştri sunt prieteni de ani de zile, înainte de a fi coechipieri şi ne ajută faptul că avem propriul nostru centru de antrenament, unde ne putem antrena pe motociclete de 300cc, pe traseul de motocros şi pe cel de Flat Track. Ne ajută să fim foarte puternici şi sponsorii noştri, EXE Software şi bikermarg.ro, care fac posibilă prezenţa noastră în campionat şi, sperăm noi, rezultate remarcabile pe care le vom avea, anul acesta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite