Cum se poate scrie istorie la Australian Open 2020. Cinci „magnifici“ şi recordurile pe care le pot stabili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii vorbesc mai puţin despre recorduri, dar fanii adoră cifrele mari şi bornele importante. Australian Open 2020 poate oferi câteva performanţe fabuloase.
Jucătorii vorbesc mai puţin despre recorduri, dar fanii adoră cifrele mari şi bornele importante. Australian Open 2020 poate oferi câteva performanţe fabuloase.

Australian Open 2020 debutează în noaptea de duminică spre luni, iar starurile tenisului au o şansă importantă de a atinge borne importante la Melbourne. Evident, cei care au cele mai mari şanse de a-şi trece în cont noi recorduri sunt „Big 3“ din tenisul masculin, în ordinea actuală din clasamentul mondial - Rafael Nadal, Novak Djokovic şi Roger Federer.

De la începutul anilor 2000, cinci jucătoare au obţinut primul titlu de Mare Şlem al carierei la Melbourne (Jennifer Capriati, Amelie Mauresmo, Victoria Azarenka, Angelique Kerber şi Caroline Wozniacki), în timp ce la simplu masculin au „spart gheaţa“ trei jucători (Thomas Johansson, Novak Djokovic şi Stan Wawrinka).

Cum se poate scrie istorie la Melbourne, în 2020:
 

SERENA WILLIAMS (38 ani, cap de serie 8)

Serena Williams încearcă să câştige titlul de Mare Şlem cu numărul 24, prin care ar egala recordul absolut deţinut de Margaret Court. Chiar dacă doar 11 dintre cele 24 de victorii în Grand Slam-uri ale australiencei au venit în Era Open, totalul impresionant al celei care dă numele uneia dintre arenele principale de la Melbourne este reperul absolut în tenis, niciun bărbat nereuşind să se apropie măcar de acest număr.

Serena Williams a pus punct unei secete de tree ani, câştigând săptămâna trecută, la Auckland, primul titlu din postura de mămică. După patru finale de Mare Şlem pierdute la rând (cu Angelique Kerber, Naomi Osaka, Simona Halep şi Bianca Andreescu - un record negativ absolut pentru cariera sa) americanca ar da lovitura supremă dacă s-ar impune la Melbourne.

ROGER FEDERER (38 ani, cap de serie 3)

Roger Federer poate duce şi mai departe recordul totalului de titluri de Mare Şlem în tenisul masculin, cu un al 21-lea trofeu de Grand Slam. Australian Open este, de departe, Grand Slam-ul în care elveţianul a strălucit în ultimii trei ani, turneul în care şi-a reiterat forţa, prin victoria puţin scontată din 2017, după 17 turnee de Mare Şlem consecutive fără trofeu şi turneul la care a atins bornele 18 şi, respectiv, 20 de titluri de Grand Slam.

Cu un succes în acest an la Melbourne, Federer ar deveni, totodată, cel mai vârstnic campion al Australian Open-ului, la 38 de ani, recordul aparţinându-i din 1972 încoace lui Ken Rosewell (37 ani, 62 de zile).

Chiar dacă nu va ridica trofeul deasupra capului, Roger Federer poate bifa, chiar din timpul primei săptămâni, al doilea turneu de Mare Şlem la care atinge suta de meciuri câştigate (după Wimbledon). Doar Serena Williams, la US Open, a mai reuşit să adune 100 de meciuri câştigate la un Grand Slam.

RAFAEL NADAL (33 ani, cap de serie 1)

Rafael Nadal poate scrie şi el istorie, devenind al doilea jucător din istorie cu 20 de titluri de Mare Şlem în palmares. Pentru prima dată de-a lungul incredibilei sale rivalităţi cu Roger Federer, spaniolul l-ar egala pe elveţian în ceea ce priveşte numărul de turnee de Mare Şlem câştigate, transformându-l totodată pe Rafa în primul jucător care obţine cel puţin două titluri la fiecare dintre cele patru Grand Slam-uri din tenis în Era Open.

NOVAK DJOKOVIC (32 ani, cap de serie 2)

Novak Djokovic speră să îşi întărească dominaţia la Melbourne. Campionul în exerciţiu deţine deja recordul pentru cele mai multe titluri la Australian Open (7, cu unul mai mult decât Federer).

Sârbul duce un duel de la distanţă cu elveţianul şi în ceea ce priveşte numărul total de finale disputate la Grand Slam-ul de început de an, ambii având în prezent câte şapte finale. „Nole“ a câştigat până acum toate finalele jucate de-a lungul anilor la Australian Open.

SIMONA HALEP (28 ani, cap de serie 4)

Simona Halep este, deja, doar a patra dintre jucătoarele în activitate cu finale de Grand Slam pe toate cele trei suprafeţe (zgură, hard şi iarbă), alături de surorile Williams şi Maria Şarapova. Cu un eventual succes la Australian Open, Simona nu doar că i-ar face un excelent cadou de revenire în echipă antrenorului australian Darren Cahill, dar ar deveni şi a treia jucătoare în activitate cu trofee de Mare Şlem pe cele trei suprafeţe importante din tenis (adăugând hard-ul), dar prima sportivă născută în anii '90 care reuşeşte această performanţă (să ne amintim faptul că Petra Kvitova a fost prima jucătoare născută în anii '90 care a câştigat un turneu de Mare Şlem).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite