Sport

articolul anterior articolul urmator

Cum şi-a învins Simona limitele: „Părea că nu îmi pasă. Eu sufeream, mă blocam. Lumea spunea că Halep e labilă psihic“

6
31 May 2020 06:55:38
Autor: Cezara Paraschiv
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep a vorbit la BT Talks despre reţeta care aduce succesul în tenisul actual, dar şi despre felul în care s-a inspirat din tenisul masculin pentru a evolua, la îndemnul lui Darren Cahill.

În vârstă de 28 de ani, Simona Halep a adunat 64 de săptămâni pe prima poziţie în clasamentul WTA şi două titluri în turneele de Mare Şlem - Rolannd Garros şi Wimbledon. Românca a spus, din nou, că s-a inspirat de la Rafael Nadal în ceea ce înseamnă abordarea mentală, dar şi că munca este o garanţie a succesului în sportul-alb.
 
Iată câteva idei din interviul Simonei Halep pentru BT Talks:
 
* îl admir pe Nadal pentru că, indiferent ce se întâmplă cu punctul pe care îl joacă, el are aceeaşi atitudine. Adică poate să aibă adversarul 5-0, el luptă, aleargă, chiar dacă nu mai are nicio şansă. El joacă fiecare punct ca şi cum este ultimul din viaţa lui. Asta ştiu sigur pentru că mi-a spus Darren. Asta am ajuns să fac şi eu după 3-4 ani de muncă împreună cu Darren. Înainte toată lumea spunea că Halep e labilă psihic, cedează, dă meciul, nu se mai gândeşte pentru că nu-i pasă. Dar niciodată nu am intrat pe teren să dau meciul pentru că nu îmi pasă. Dacă nu îmi păsa, nu mai jucam.
 
* Nu mă obligă nimeni să joc tenis, nici azi şi nici înainte. Dar intram într-o frustrare foarte mare şi părea că nu îmi pasă, dar eu de fapt sufeream şi mă blocam şi nu mai puteam să dau randamentul pe care trebuia să-l dau.
 
* Dacă eşti responsabil şi te dedici 100%, îţi dau în scris, după 24 de ani de tenis, este imposibil să nu reuşeşti. Nu m-am gândit vreodată o secundă că voi câştiga Wimbledonul, nu am jucat un minut pe iarbă până în 2007 când m-am dus la Wimbledon la juniori.
 
* 90% din meciuri se câştigă înainte de partidă, la nivel mental. La cele grele, strânse, se câştigă pe teren, e adevărat. Acolo un moment de inspiraţie poate face diferenţa. Finalele de Grand Slam se cam câştigă înainte.
 
* Aveam un singur obiectiv, tenisul şi nimic altceva. Sunt dură cu mine, sunt cel mai mare critic al meu şi asta m-a ajutat. Dar atunci când ceri de la tine mai mult şi mai mult, limita se duce... limita noastră nu e o limită fixă, poţi să o faci mai elastică. În 2017 când am pierdut a doua finală de Grand Slam, vorbesc de ea pentru că m-a marcat, puteam să zic că asta e limita mea... dar eu tot timpul mi-am împins limita şi uşor-uşor am câştigat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

George Luca's
31.05.2020, 07:03:02

N-a invins nimic, asta-i parerea ei buna fespre ea. Chestia cu labila romane si la ce spune lumea se aplica: vox populi, vox Dei. SHrek este apucarea clasica a ceva de capatul curat.

-1 (3 voturi)
radutz radutz
31.05.2020, 08:15:08

Mireo, nu te mai tratezi la Dr. Pompiliu? Ca te vad din ce in ce mai dus...

0 (2 voturi)
Adrian Foangǎ
31.05.2020, 08:28:25

Tanjeste dupa vremurile in care i se uitau toti in coarne. Acum sta in izolare si face gogosi. Ii platete pe unii si altii sa-i ia "interviuri", sa spuna ea miezu' tenisului.

0 (4 voturi)
Mihai Tarnopol
31.05.2020, 09:49:15

Alte gunoaie verbale marca inregistrata Halep, care vrea sa devina un Hagi feminin. "Va dau in scris", "limita elastica". "90% din meciuri sunt castigate inainte de partida" Aici e adevarat in cazul tau, inainte de partida il puteai vedea pe Mistritiac umbland cu o valijioara in mana, cum facea Gigi Becali.

0 (4 voturi)
George Luca's
31.05.2020, 15:59:08

Mihai, Nu am citit textul pana sa nu il fi mentionat tu, dar este o comoara de subcultura si tinand cond de cati pun botul la insailarile ei stangace o sursa de poluare. Sunt destui prosti care nu au o exprimare clara si iau aceste tampenii drept model de conduita si principii de viata, coborandu-se astfel sub un nivel deja scazut prin asimilarea prostiilor debitate de SHrek. Spune prapastii mari agramata si din autosuficienta ei te tampesti de cap incercand sa pricepi ceva coerent. Limite, elastic, responsabil, dedicat... sunt niste cuvinte disparate adunate intr-o conceptie filozofica la nivel de tractorist ce bate campii fara motorina. Ea se simte dura cu ea, mare lucru asta si bine ca nu se simte moale, procentele rotunde aruncate la impresionat prostii sunt niste aiureli fara fond, dar cu o forma caraghioasa. Are o exprimare hagiana cuplata cu principii borcesti si adevaruri existentiale din epoca becaliana. E jalnica faptura si straina complet niste notiuni simple si sanatoase in pregatirea psihologica si cu caracter motivational. La cum s-a facut singura nebuna nici nu e de mirare...

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)