Curg veştile proaste din Franţa: O singură victorie după două zile! Sorana Cîrstea, cea mai mare dezamăgire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea a ajuns la trei înfrângeri consecutive în circuitul WTA
Sorana Cîrstea a ajuns la trei înfrângeri consecutive în circuitul WTA

În aşteptarea punctului culminant al sezonului de zgură, French Open 2022 (22 mai – 5 iunie), au început calificările de la Roland Garros, plus întrecerea de la Strasbourg. Din păcate, cu rezultate dezamăgitoare pentru sportivele tricolore.

Cinci meciuri, patru înfrângeri şi o singură victorie! Iată bilanţul româncelor, după partidele disputate deja, la Paris şi la Strasbourg.

Dacă ieri, Alexandra Cadanţu-Ignatik (152 WTA) şi Gabriela Talabă-Lee (117 WTA) au pornit cu stângul în calificările de la French Open, pierzând cu Krunic (117 WTA), respectiv Niemeier (103 WTA), astăzi, a treia româncă intrată pe teren s-a descurcat mai bine. Vorbim despre Irina Bara (114 WTA) care a trecut de Jesika Maleckova (252 WTA), scor 6-3, 4-6, 6-3.

În turul II al calificărilor, Irina Bara o va întâlni pe Selena Janicijevic (344 WTA). Dacă va trece şi de această partidă, românca va avea nevoie de încă un succes, în turul III al calificărilor pentru a promova pe tabloul principal.

România o are şi pe Mihaela Buzărnescu (118 WTA) în calificările de la French Open. Aceasta va juca, astăzi, în compania lui Xin-Yun Han (813 WTA).

Înfrângeri pe bandă, la Strasbourg

Dacă, la Paris, deocamdată, bilanţul fetelor e unul negativ, nici la turneul de la Strasbourg lucrurile nu stau mai bine. 

Aici, cele două românce aflate pe tabloul principal au şi părăsit competiţia după primele partide disputate, astăzi. 

Sorana Cîrstea (31 de ani, 27 WTA) a fost învinsă de rusoaica Ekaterina Makarova (26 de ani, 348 WTA): 6-1, 3-6, 2-6. A fost o mare dezamăgire din partea Soranei care, anul trecut, a jucat finala turneului de la Strasbourg, pierzând în faţa lui Krejcikova, scor 3-6, 3-6. La două săptămâni distanţă, Krejcikova câştiga French Open, atât la simplu, cât şi la dublu!

Din păcate, tot astăzi, şi cealaltă româncâ aflată pe tabloul turneului a fost bătută, fără drept de apel. Vorbim despre Gabriela Ruse (52 WTA), care a cedat în duelul cu americanca Bernarda Pera (122 WTA), scor 5-7, 4-6. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite