„Cutremur“ la Barcelona: Koeman e pe făraş! Concedierea sa va costa o sumă uriaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronald Koeman are zilele numărate la Barcelona
Ronald Koeman are zilele numărate la Barcelona

Barcelona arată ca o formaţie fără perspectivă cu tehnicianul olandez pe bancă. Iar conducerea a început deja să facă lista candidaţilor care pot prelua echipa.

Cu datorii brute de 1,3 miliarde de euro şi rămasă fără jucătorul ei emblematic, Lionel Messi, Barcelona arată rău. Din ce în ce mai rău!

Cândva, o maşinărie de fotbal, ansamblată cu o colecţie de vedete, formaţia catalană a ajuns acum să aibă în primul „11“ jucători care nu spun nimic: austriacul Yusuf Demir (18 ani), spaniolul Alex Balde (17 ani) sau uruguayanul Ronald Araujo (22 de ani). Toţi au fost în formula de start, luni seară, într-o altă partidă dezolantă: 1-1 cu Granada pe „Camp Nou“. Iar Barcelona a avut noroc că a smuls un punct, având în vedere că oaspeţii au condus din minutul 2 până în minutul 90, când Araujo a egalat. Această remiză a venit după meciul catastrofal cu Bayern Munchen, tot acasă, în prima etapă din grupele Ligii Campionilor: 0-3. Şi a adâncit criza şi în intrecerea internă, unde Barcelona e pe 7 din 20, deja la cinci puncte de liderul Real Madrid.

De la „tiki-taka“ la „tiki-taki“

După încă o prestaţie slabă, Koeman (58 de ani) a apărut în faţa jurnaliştilor şi a avut discursul unui om resemnat: „Barcelona nu mai e echipa de acum opt ani! Hai să ne uităm pe lista convocaţilor pentru acest meci. N-avem fotbalişti cu care să jucăm tiki-taki“. 

Prin această ultima parte a frazei, în care a greşit, spunând „tiki-taki“, în loc de „tiki-taka“, celebrul joc de pase care a făcut imbatabilă Barcelona lui Guardiola, Koeman a ajuns şi de râsul internetului.

Iar presa spaniolă a scris că pentru tehnicianul olandez a început deja numărătoarea inversă! Şefii Barcelonei sunt decişi să aducă un nou antrenor, dacă atât rezultatele echipei, cât şi prestaţiile ei nu se vor îmbunătăţi până la pauza competiţională din luna octombrie prilejuită de meciurile echipelor naţionale.

Clauza de reziliere, altă problemă

Din primele informaţii, pe lista preşedintelui Joan Laporta se află doi candidaţi, amândoi însă sub contract cu alte echipe, în acest moment. Vorbim despre Xavi, care antrenează Al-Sadd (Qatar), dar şi despre Roberto Martinez, aflat la cârma naţionalei Belgiei din 2016. Şi nu doar acest aspect reprezintă o problemă, ci şi clauza de reziliere din contractul lui Koeman.

Adus pe bancă în august 2020, olandezul are un acord valabil până la data de 30 iunie 2022. Dacă vor să se debaraseze de el înainte de termen, şefii Barcelonei ar trebui să plătească aproximativ 12 milioane de euro. Ceea ce, având în vedere situaţia financiară a clubului la ora actuală, e o provocare uriaşă.

CITEŞTE ŞI:

Koeman, de râsul internetului: Gafa sa de la conferinţă a devenit virală VIDEO

59 de meciuri a adunat Ronald Koeman la Barcelona, începând din august 2020: 37 de victorii, 10 remize, 12 înfrângeri.  

Programul Barcelonei până la pauza competiţională

*23 septembrie: Cadiz - Barcelona (La Liga)

*26 septembrie: Barcelona - Levante (La Liga)

*29 septembrie: Benfica - Barcelona (Liga Campionilor)

*2 octombrie: Atl. Madrid - Barcelona (La Liga)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite