„Cutremur“ în Europa: Manchester City, exclusă din Liga Campionilor şi amendată cu o sumă colosală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Josep Guardiola, antrenorul lui City, a primit o veste şocantă în această seară
Josep Guardiola, antrenorul lui City, a primit o veste şocantă în această seară

Campioana Angliei a primit o sancţiune devastatoare din partea UEFA care va arunca viitorul clubului în aer, cel puţin în perioada următoare.

Manchester City a devenit una dintre cele mai bogate formaţii din lume, după ce a fost preluată de Abu Dhabi Group, în 2008, într-o afacere de 210 milioane de lire sterline. Paradoxal însă, clubul plăteşte acum scump tocmai pentru resursele financiare de care a dispus în ultimii ani.

Concret, o investigaţie UEFA a arătat că City a încălcat regulile Fair Play-ului Financiar. Vorbim despre un sistem pus la punct de forul continental tocmai pentru ca echipele care au o susţinere financiară colosală să nu le distrugă, pur şi simplu, pe rivalele lor mai mici. City nu doar că n-a respectat Fair Play-ul Financiar, dar, din ce susţine UEFA, a falsificat documente pentru a ascunde încălcarea regulamentului.

Astfel, potrivit „The Guardian“ şi „The New York Times“, City a fost suspendată de la Liga Campionilor pentru următoarele două sezoane şi a primit şi o amendă de 30 de milioane de euro!

Formaţia engleză a anunţat deja că, după această pedeapsă, va merge la Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS).

În acest moment, City ocupă locul 2 în Premier League, la 22 de puncte de liderul Liverpool şi e calificată în optimile Ligii Campionilor, unde va întâlni Real Madrid, la 26 februarie (deplasare) şi 17 martie (acasă).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite