Cvintetul speranţei. Scrima a calificat 5 sportivi la Jocurile Olimpice: “Îmi doresc ca Rio să ne surprindă pe toţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prezentarea scrimerilor calificaţi la Jocurile Olimpice
Prezentarea scrimerilor calificaţi la Jocurile Olimpice

Spadasinele Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu, respectiv sabrerul Tiberiu Dolniceanu sunt cei cinci scrimeri calificaţi deja la Jocurile Olimpice.

Echipa de spadă fete ocupă primul loc în clasamentul pe naţiuni, iar Tiberiu Dolniceanu este al patrulea în clasamentul mondial individual al sabrerilor, astfel că atât Federaţia Română de Scrimă, cât şi reprezentanţii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român îşi pun mari speranţe în evoluţiile celor cinci.

“Avem sportivi valoroşi şi am încredere că vor face rezultate bune la Jocurile Olimpice de la Rio. Obiectivul nostru este să obţinem una sau două medalii. Este un obiectiv îndrăzneţ, dar realizabil. Şansele ni le facem prin cum ne vom prezenta în acel moment. Ne fixăm aceste ţinte pentru a ne impune un anumit nivel. Avem valoarea necesară pentru a ne îndeplini acest obiectiv. Fetele ştiu unde sunt, au experienţă, au învăţat foarte mult din greşeli şi sunt convins că la Rio îşi vor face bine planul. La Praga va mai fi un turneu de calificare continental, în 15-16 aprilie. Vom trimite acolo patru sportivi, la sabie feminin, la floretă masculin, floretă feminin şi spadă masculin. Eu sper ca cel puţin unul dintre aceşti patru să obţină biletul pentru Rio”, a mărturisit preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Mihai Covaliu. “Federaţia Română de Scrimă este una dintre federaţiile care au avut, au şi vor avea în continuare rezultate. Ne dorim o medalie, culoarea o vom afla la Rio. Această echipă feminină are maturitatea pe care poate la Londra în 2012 nu a avut-o”, a spus şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache.

Popescu: “Îmi doresc ca Rio să ne surprindă”

Ana Maria Popescu, fostă Brânză, va bifa la Rio de Janeiro cea de-a patra ediţie a Jocurilor Olimpice din palmaresul său. Ea spune că nu vrea să promită medalii la Jocurile Olimpice de Rio de Janeiro după ce, la ediţia precedentă, echipa feminină de spadă, considerată una dintre favorite, a încheiat concursul pe locul şase. “Londra nu o vom uita, o să o purtăm în spatele nostru câţi ani vom avea. De aceea, referitor la Jocurile Olimpice de la Rio nu vreau să mai promit nimic. Merg la Rio să văd ce se întâmplă. Eu am avut experienţa copilului la Atena în 2004, când am avut ocazia să văd cum arată o competiţie ca Jocurile Olimpice, apoi la Beijing am urcat pe podium, acolo unde mi-am dorit toată viaţa, dar am ajuns la Londra cu speranţe şi am plecat de acolo în genunchi. Aşa că de data asta îmi doresc ca Rio să ne surprindă pe toţi. Cu siguranţă mergem acolo hotărâte şi determinate să facem ce nu am făcut data trecută. Dar fără promisiuni şi fără să plecăm cu medaliile la gât. De data asta vrem să ne întoarcem cu medaliile, nu să plecăm cu ele la Rio”, a explicat multipla campioană.

Proba de sabie pe echipe, scoasă din program

Proba masculină de sabie pe echipe, în care România este vicecampioană olimpică, a fost scoasă din programul Jocurilor Olimpice din 2016, conform principiului rotaţiei. Începând cu Jocurile Olimpice din 2008, federaţia internaţională scoate prin rotaţie câte două probe pe echipe la fiecare ediţie, pentru a se încadra în limita de zece. În 2016, cele două probe care au fost eliminate sunt sabie masculin şi de floretă feminin.
 

Cred în aceşti sportivi şi sper ca la Rio ei să fie în formă. Nu va fi uşor, va fi presiune, dar satisfacţia este pe măsură când urci pe podium Elisabeta Lipă Ministrul Tineretului şi Sportului
3 medalii olimpice de aur are în palmares scrima românească: Mihai Covaliu (sabie individual, 2000), Laura Badea (floretă individual, 1996) şi Ionel Drâmba (floretă individual, 1968)
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite