Dă goluri pentru mama ucisă de tată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blaszczykowski, idol în Polonia
Blaszczykowski, idol în Polonia

La frageda vârstă de 11 ani, Blaszczykowski şi-a văzut mama înjunghiată mortal chiar de către tatăl său.


Cel mai frumos gol de până acum al Europenelor a fost marcat de „Kuba" Blaszczykowski, şut cu efect cu piciorul stâng din marginea careului mare, reuşită prin care Polonia a egalat Rusia (1-1). În spatele bucuriei de a fi erou naţional, mijlocaşul Borussiei Dortmund poartă în suflet o durere teribilă.

Este vorba despre amintirea mamei sale, Anna, ucisă cu sânge rece (cu lovituri de cuţit) chiar de către soţul Zygmunt, tatăl lui „Kuba". La acea vreme, actualul căpitan al Poloniei avea doar 11 ani, o vârstă suficient de mare pentru a realiza ce se întâmplă.

Cinci zile nu s-a ridicat din pat

„O oroare pe care n-o voi uita tot restul vieţii", a spus Blaszczykowski cu câteva zile înainte de startul Euro 2012. „Nu mi-am iertat tatăl niciodată (n.r.: decedat între timp). La început nu voiam să vorbesc despre acest lucru. Am încercat să uit, dar n-am reuşit.

Acum sunt suficient de matur pentru a aborda subiectul şi fiecare gol pe care îl marchez îl dedic mamei mele. Simt că, de acolo unde este, mă ajută foarte mult", a completat cel supranumit „Beckham al Poloniei".

După tragedia familială care i-a marcat viaţa, Blaszczykowski nu s-a putut ridica din pat cinci zile, a renunţat la fotbal timp de aproape un an, însă a găsit forţa de a merge mai departe cu ajutorul unchiului său Jerzy Brzeczek.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite