Dacă România - Rusia s-ar fi terminat în minutul 45, am fi luat notă mare! Carmen Amariei a găsit partea pozitivă, iar Ryde anunţă: „Nu multe echipe reuşesc asta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a ieşit deja din lupta pentru medalii, duminică, după înfrângerea 18-27 în faţa Rusiei. Cu zero puncte în Grupa Principală II, Neagu & Co nu mai nicio şansă de calificare în semifinale. Cu toate acestea, tricolorele sunt obligate să găsească părţile pozitive, în vederea duelurilor cu Suedia şi Japonia, decisive pentru stabilirea clasamentului final, iar Carmen Amariei şi Tomas Ryde au punctat tocmai aceste aspecte.

Naţionala de handbal a României a înregistrat a treia înfrângere la Kumamoto, iar scorul final a fost drastic, după echilibrul menţinut în primele 44 de minute ale duelului. Departe de imaginea chinuită din meciul inaugural cu Spania, tricolorele au arătat lucruri interesante pe teren şi au o bază pentru a încerca să abordeze cu un tonus ridicat meciurile de marţi şi miercuri, după confruntarea cu cea mai în formă echipă a momentului în Japonia.

20 de greşeli în atac, cele mai multe grupate dincolo de minutul 45 al meciului, au anulat şansele tricolorelor la victorie, Rusia reuşind să se desprindă cu o serie de opt goluri consecutive. Motivele eşecului au fost rezumate clar de Oana Manea, jucătoare cu 193 de selecţii în echipa României, la TelekomSport: „Am luat goluri uşoare şi golurile uşoare normal că te duc în jos. Probabil dacă făceam aceleaşi lucruri ca în prima repriză - să fi jucat la fel de bine, să fi mers apărarea la fel de bine, lucrurile ar fi stat altfel. Nu te poţi compara cu echipa Rusia. Este o echipă omogenă, bine pusă la punct“.

Partea plină a paharului a fost însă reprezentată de:

O primă repriză bună

România a sperat că poate scoate un rezultat miraculos în faţa echipei Rusiei, după 10-10 în primele 30 de minute. Selecţionerul Tomas Ryde a vorbit chiar în termeni elogioşi despre prestaţia echipei sale până la pauză, catalogând-o drept „incredibilă“.

Am jucat fantastic. Am pus Rusia în dificultate, a avut probele mari în atac. Am blocat-o pe Vyakhireva, ceea ce nu multe echipe reuşesc. Rusia era confuză în finalul reprizei, nu reuşea aproape nimic. Am fost foarte optimist la pauză, dar n-a mai fost energie şi pentru partea a doua“, a declarat Tomas Ryde pentru „Gazeta Sporturilor“.

Într-o intervenţie pentru DigiSport, Carmen Amariei, fostă internaţională a României, a remarcat: „Am încercat să arătăm un handbal frumos, să se lucreze la relaţiile de joc pentru meciurile care urmează, nepunând deoparte şansa de a câştiga şi acest meci. Fetele ştiau însă că Rusia este o forţă în momentul de faţă.

Am pornit cu stângul în acest Campionat Mondial. Foarte multă lume a contestat evoluţia în acel meci cu Spania. Fetele au arătat însă că pot să joace un handbal frumos la acest Campionat Mondial, colectivul este foarte bun, avem un antrenor care a ştiut cum să-şi gestioneze situaţiile de criză şi toate acuzele aduse prin intermediul presei“, a concluzionat fosta câştigătoare a Ligii Campionilor, la Digi Sport.

Apărarea

Întrebată ce i-a plăcut cel mai mult din evoluţia echipei în duelul cu Rusia, Lorena Ostase a răspuns prompt, pentru „Gazeta Sporturilor“: „Cum ne-am apărat. Şi am făcut-o în faţa unor jucătoare precum Vyakhireva şi Anna Sen, le-am oprit bine. Problema e că am luat 3 goluri din poartă în poartă şi când se întâmplă aşa ceva, simţi că ai fier în picioare şi e greu. Dar chiar şi aşa, am avut puterea să revenim“, puncta handbalista legitimată de SCM Slatina.

Defensiva a fost chiar unul dintre obiectivele principale stabilite de Ryde la plecarea spre Japonia. Un argument de ordin statistic este acela că niciuna dintre jucătoarele Rusiei nu a reuşit să dea mai mult de cinci goluri, la fel cum nu a făcut nici Cristina Neagu. Apărarea în faţa starului Anna Vyakhireva a fost remarcată şi de Ryde.

Intervenţiile Denisei Dedu

Portăriţa de la CSM Bucureşti a avut şapte parade în prima repriză, aducându-şi aportul chiar şi pe tabelă, cu un gol din poartă-n poartă de zile mari.

VEZI AICI UN REZUMAT CU PARADELE DENISEI DEDU

Posibilele soluţii

Printre remarcatele finalului primei reprize s-au numărat Laura Pristăviţa şi Lorena Ostase. Tomas Ryde a punctat că a fost mulţumit de felul în care jucătoarea de la Bistriţa şi-a asumat mai multe responsabilităţi în primele 30 de minute, însă a mai spus şi că aceasta a obosit pe final.

Ce a spus în această privinţă Carmen Amariei? „Cred că antrenorii au încercat să corecteze anumite lucruri şi le-a ieşit. Cred că aceste lucruri le vom vedea în meciurile care urmează, cum ar fi apariţia Patriciei Vizitiu în joc, aducerea Laurei Pristăviţa în zona centrală a atacului. Chiar au încercat câteva circuite pentru meciurile care urmează“, a transmis fosta handbalistă, în vârstă de 41 de ani.

Meciurile pe care România le mai are de disputat la Kumamoto:

*Marţi, 10 decembrie: România - Suedia, de la 13:30
*Miercuri, 11 decembrie: România - Japonia, de la ora 11:00

CITEŞTE ŞI:

Adio, medalii! Rusia lui Ambros Martin a învins România la nouă goluri, la debutul în Grupele Principale la CM Handbal

Tomas Ryde a plecat capul după eşecul cu Rusia de la debutul în Grupa Principală: „Am luat decizii greşite!“

Nota de plată pentru Neagu-dependenţă! Cea mai dură veste după România-Rusia: „Pe Cristina o doare genunchiul“

Este rândul României să se plângă din cauza arbitrilor la CM handbal: „După pauză, au schimbat nivelul“

Rusia e coşmarul handbalului românesc: Avem un bilanţ îngrozitor cu ele la ultimele turnee finale

Radiografia unei calificări în ultimul minut. Ce spun cifrele despre parcursul României până în Grupele Principale?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite