Dan Petrescu, un antrenor de nota 10 şi cu 9 puncte: Ce a spus după victoria colosală a CFR-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul de 51 de ani a revenit în ţară, spre finalul sezonului trecut, şi a făcut-o pe CFR campioană pentru a doua oară la rând. Apoi, a reuşit să formeze o echipă competitivă, care acum e la un pas de 16-imile Ligii Europa.

Cu Toni Conceicao pe bancă, CFR Cluj s-a făcut de râs în august 2018, părăsind Liga Europa în play-off, după o dublă înfrângere cu Dudelange (Luxemburg): 0-2 în deplasare şi 2-3 acasă!

Cu acelaşi lot, în mare parte, Dan Petrescu nu doar că a dus-o pe CFR în grupele Ligii Europa, trecând, pe rând, de Astana (campioana Kazahstan-ului), de Maccabi Tel Aviv (campioana Israelului) şi de Celtic (campioana Scoţiei), dar acum e la un punct de 16-imile competiţiei, acolo unde România n-a mai avut o echipă din 2018!

După victoria de pe teren propriu cu Rennes, „Bursucul“, vizibil emoţionat, a vorbit la Digi Sport despre parcursul impresionant al formaţiei sale.

Ce a spus Dan Petrescu?

*Eu cred că încă visez. Dacă îmi spuneaţi că le luăm 6 puncte (n.r. - celor de la Rennes), mai ales după ce i-am văzut jucând cu Neymar şi Mbappe...Ei au bătut PSG de două ori în ultimele 3 luni.

*Să iei 6 puncte, e meritul fantastic al jucătorilor. Am avut şi noroc. Arlauskis, i-am spus, nu mi-aduc aminte un meci atât de bun, poate cu Sevilla, la Urziceni. 

*Am sperat ca ei să rateze şi când vom avea ocazii, să marcăm. Eu ştiam că vom avea ocazii. A mai avut una Rondon, înainte de gol

*Asta e viaţa de antrenor, e grea, s-a terminat cu bine, suntem fericiţi. Fără faze fixe şi puţin noroc, nu poţi bate o echipă mai bună decât tine.

*Mai avem două meciuri. Sper să nu pierd ceilalţi atacanţi, pentru că Rondon e suspendat (n.r. - a luat roşu cu Rennes). 

*Mai avem nevoie de un punct. N-ar fi bine să sărbătorim încă, mai avem nevoie de un punct şi ne aşteaptă un meci greu în weekend (n.r. - cu Dinamo).

Grupa E

Lazio – Celtic 1-2

CFR – Rennes 1-0

Clasament

1. Celtic 4 3 1 0 7-3 10

2. CFR Cluj 4 3 0 1 4-3 9

3. Lazio 4 1 0 3 5-7 3

4. Rennes 4 0 1 3 2-5 1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite