Dan Petrescu, dezlănţuit după titlul câştigat cu CFR: De ce e scârbit de situaţia din România VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu, cel mai bun antrenor din LIga I
Dan Petrescu, cel mai bun antrenor din LIga I

Indiferent de defectele comportamentele pe care le are, Dan Petrescu (54 de ani) are şi o calitate indiscutabilă: e un antrenor competent. Dovadă că tocmai a cucerit al 4-lea campionat cu CFR Cluj, în condiţiile în care a avut o contribuţie importantă şi la cel de anul trecut, când ardelenii au încheiat sezonul cu Edward Iordănescu pe bancă.

Dan Petrescu a fost criticat, nu o dată, pentru protestele sale la adresa arbitrajului! Şi pe bună dreptate! Fostul internaţional depăşeşte, periodic, limitele bunului simţ, în ceea ce priveşte comportamentul său de pe margine, în timpul meciurilor. 

De altfel, recent, Adevărul a arătat aici nişte imagini şocante cu Dan Petrescu, pe când era antrenor la Dinamo Moscova. Acele imagini pot fi şi o explicaţie pentru că Petrescu, un antrenor foarte bun, a eşuat în tentativa de a face pasul spre echipe bune din Occident.

Şi, totuşi, Dan Petrescu e un garant al succesului din postura de antrenor. Dovadă că tocmai a mai câştigat un titlu cu CFR Cluj. Iar asta după ce, în sezonul 2008-2009, a reuşit aceeaşi performanţă şi cu modesta Unirea Urziceni.

Vizibil uşurat după acest ultim triumf cu formaţia din Gruia, Petrescu a venit la întâlnirea cu presa şi s-a dezlănţuit după tensiunea acumulată, în ultimele săptămâni. Printre altele, fostul internaţional s-a arătat scârbit de modul în care e tratat în România.

Ce a spus Dan Petrescu?

*E cel mai frumos titlu. Ultimul e mereu cel mai frumos.

*În următoarele 2-3 zile, va fi plin de petreceri, e normal, dar vom încerca să câştigăm meciul cu FCSB. Nu voi merge în vacanţă la Buzău. Nu ştiu când vom începe antrenamentele, sper ca astăzi sau mâine să facem petrecerea.

*Nu-mi place să pierd. Indiferent ce va fi, mergem la FCSB să câştigăm. Acum trei ani a fost la fel, am pierdut după golul lui Teixeira şi am fost tare supărat. Mergem la Buzău să batem!

*Ca antrenor, sunt într-o echipă care câştigă trofee. Ca jucător, am fost la fel. Aştept să fiu criticat de astăzi încolo, aşa cum am fost de când sunt antrenor aici. Am fost făcut praf şi pulbere non stop, dar medalia e aici. Ceilalţi vorbesc şi eu câştig trofee. Am câştigat cu Urziceni şi CFR, dar asta se uită foarte repede. Mi s-a cerut demisia, mi s-a spus că nu jucăm nimic.

*Îi felicit pe cei care dau declaraţii despre mine aşa uşor. Sunt un antrenor şi un om care a făcut ceva pentru fotbalul românesc. Ca jucător, mi-am dat viaţa, am scos lumea în stradă, iar ca antrenor uitaţi-vă, fac lumea fericită. În continuare, voi fi criticat, asta e realitatea, dar nu merit acest tratament pe care-l am în România.

*Nu ar fi corect să stric petrecerea, să mă iau de X sau Y. Se cunosc cei care m-au făcut praf şi nu mă suportă, pentru că sunt un învingător şi câştig unde merg.

VEZI DISCURSUL LUI DAN PETRESCU

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite