Dan Petrescu „fierbe“: Maxim i-a stricat debutul la Kayserispor. Turcii zâmbesc şi fără Şumudică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu are misiunea de a salva Kayserispor de la retrogradare
Dan Petrescu are misiunea de a salva Kayserispor de la retrogradare

Ceea ce ar fi trebuit să fie un duel între două formaţii pregătite de tehncieni români, cu Dan Petrescu la noua sa echipă şi cu Marius Şumudică la Gaziantep, s-a transformat într-o confruntare între două grupări la care au evoluat, în total, trei fotbalişti din România.

Gaziantep - Kayserispor ar fi fost, în mod normal, un meci exploziv, de mare interes pentru fotbalul românesc, dacă Şumudică ar fi rămas la formaţia gazdă şi l-ar fi întâlnit pe Dan Petrescu la debutul acestuia la Kayserispor. Cum fostul rapidist a fost pus pe liber, duminică trecută, de Gaziantep, datele problemei s-au schimbat.

Gaziantep - Kayserispor a avut, totuşi, trei fotbalişti români pe teren, toţi titulari la echipele lor. Toşca (a fost integralist) şi Maxim (a jucat 84 de minute) au prins formula de start la Gaziantep, în timp ce Dan Petrescu l-a titularizat pe Săpunaru (a rămas pe teren tot meciul), însă a trebuit să se descurce fără Silviu Lung jr şi Alibec. Primul e accidentat, în timp ce atacantul a lipsit din cauza cumului de cartonaşe galbene.

Iar după două înfrângeri consecutive, prima în campionat şi a doua în cupă, Gaziantep a gustat, din nou, victoria după o partidă decisă de golul lui Alex Maxim. Gazdele au trecut în avantaj după autogolul lui Kvržić (31), dar Kolovetsios a restabilit egalitatea după 61 de minute. Maxim a adus victoria celor de la Gaziantep din penalty (77), cu al 10-lea său gol din actuala ediţie de campionat.

Victoria a ridicat Gaziantep pe locul 3 în Superliga turcă, cu 34 de puncte strânse din 18 partide. Primele două poziţii sunt ocupate de Beşiktaş şi Fenerbahce, fiecare cu 35 de puncte din 17 meciuri.

Kayserispor e pe 18 din 21, cu 16 puncte din 18 meciuri. Această poziţie e prima care duce în liga secundă. Până la debutul lui Dan Petrescu pe bancă, astăzi, Kayserispor îşi câştigase ultimele două meciuri. Echipa rămâne la trei puncte de locul 17, primul care asigură rămânerea în Superliga turcă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite