Danemarca face un anunţ care ne dă fiori: Bucureştiul poate pierde Euro 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jesper Møller vrea să ducă Euro 2020, în întregime, în Danemarca
Jesper Møller vrea să ducă Euro 2020, în întregime, în Danemarca

Nordicii s-au prezentat exemplar în lupta cu coronavirusul, iar modelul suedez e recomandat de acum şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Danemarca, la rândul ei, poate da o lovitură importantă.

Dacă în Vestul Europei pandemia de coronavirus a fost ţinută sub control cu eforturi disperate, prin măsuri draconice de restricţie care au distrus economia, în schimb, în ţările nordice, în mare măsură, viaţa a continuat în mod normal şi rezultatele au fost mulţumitoare până acum.

Această strategie a fost posibilă mai ales datorită faptului că nordicii au un alt stil de viaţă ordonat, respectă din principiu normele de distanţare socială şi sunt recunoscuţi pentru disciplina lor. Având aceste calităţi, plus un sistem sanitar de cinci stele, ţări precum Norvegia, Suedia şi Danemarca au trecut cu bine peste ultimele două luni. Şi câştigurile lor pe termen lung pot fi mari!

Tocmai pentru că au ţinut pandemia sub control şi şi-au salvat şi economia, danezii îşi permit acum să facă o propunere curajoasă. Concret, federaţia de fotbal a anunţat că Danemarca e pregătită să găzduiască Euro 2020, competiţie care a fost amânată pentru 2021, în perioada iunie - iulie.

În mod normal, Campionatul European ar trebui să fie găzduit în 12 oraşe, printre care şi Bucureştiul. Doar că, în ultimele săptămâni, au apărut informaţii că anumite oraşe-gazde, precum Roma, Bilbao şi chiar şi Munchen nu-şi mai doresc partide din cadrul Euro 2020 din cauza situaţiei create de pandemie.

„Copenhaga e pregătită să găzduiască, integral, Euro 2020 în vara anului 2021. Tocmai de aceea, am trimis la UEFA propunerea noastră însoţită de garanţiile necesare. Euro 2020 e printre cele mai mari evenimente sportive de pe planetă. Iniţial, oraşul Copenhaga a primit patru meciuri, dar acum avem pregătirea necesară pentru a găzdui toată competiţia“, a declarat Jesper Møller, preşedintele Federaţiei Daneze de Fotbal (DBU).

Ideea nordicilor ar fi una excelentă în tentativa de a limita răspândirea coronavirusului, în condiţiile în care o competiţie desfăşurată în 12 oraşe europene, aşa cum e gândit acum sistemul, ar presupune multe deplasări, iar acest lucru pare extrem de periculos în acest moment.

CITEŞTE ŞI:

Barcelona simte, din nou, gustul normalităţii: Premieră după 56 de zile negre

10.083 de cazuri au fost până acum în Danemarca, o ţară care a avut şi 514 decese.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite