Daniel Dobre: „La vârf, nu cred că se vor schimba prea mult lucrurile în tenis“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Dobre, antrenorul care i-a călăuzit paşii Simonei Halep spre trofeul de la Wimbledon, în 2019, a răspuns pentru „Weekend Adevărul“ la cea mai actuală întrebare: cum va arăta sportul-alb după pandemie?

„La vârf nu cred că se vor schimba prea mult lucrurile“, opinează Daniel Dobre. Recent numit în funcţia de Director Tehnic al Federaţiei Române de Tenis, fostul antrenor al Simonei Halep munceşte mult în aceste zile, la clubul pe care îl deţine împreună cu Adrian Marcu şi în cadrul căruia îşi concentrează eforturile pe formarea copiilor, dar şi în structura Federaţiei, cu speranţa că, în sfârşit, forul va beneficia de finanţare de la buget.

Daniel Dobre avertizează că, în condiţiile în care data reluării competiţiilor rămâne incertă - cel mai fericit scenariu fiind restartul în luna august, un prognostic precis este greu de dat. Cu mult echilibru, Daniel Dobbre explică totuşi ce se întâmplă la nivel mondial cu unul dintre cele mai populare sporturi din lume.

„Cei mai afectaţi vor fi, desigur, cei din partea de jos a clasamentului, care depindeau strict de ceea ce câştigau din turnee de tenis. Bani deoparte pun doar jucătorii din prima sută. Nu ştiu dacă mai departe poţi să mai pui bani deoparte, din ceea ce câştigi. Nejucând în toată această perioadă, sigur au probleme financiare şi nu ştiu în ce măsură pot fi ajutaţi - tot se vorbeşte despre acele fonduri care ar putea fi direcţionate către ei, dar dacă nu ai bani puşi deoparte este foarte greu“, a afirmat Daniel Dobre, în dialog cu „Weekend Adevărul“.

„La vârf nu cred că se vor schimba prea mult lucrurile. Aici depinde şi de puterea de muncă a fiecăruia. Clar e că jucători ca Nadal, Djokovici, sau chiar Simona, care au o experienţă, vor intra mult mai uşor în turnee decât un jucător tânăr care a făcut 2-3 sezoane. Cine are experienţa de pauză, de a reintra repede mental şi emoţional, va merge bine“, explică cel poreclit „Brică“.

„Jucătorii de pe la 250 sau mai jos, care fără turnee nu vor avea bani, trebuie să găsească resurse în altă parte. Nu mai vorbim de partea de jos-de jos, 500-600, 1000, de jucători care jucau la turnee mai mici, care vor fi greu de făcut... Foarte multe turnee erau făcute în zone turistice, care fără turişti nu vor mai putea ţine turneele. Sunt foarte multe semne de întrebare şi îmi este foarte greu în acest moment să văd cum va arăta tenisul la sfârşitul anului sau după pandemie“, concluzionează Daniel Dobre.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite