Darren Cahill şi-a spus punctul de vedere în cazul tenis versus coronavirus: „Cred că aşa ar fi înţelept“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darren Cahill a vorbit despre situaţia din tenis
Darren Cahill a vorbit despre situaţia din tenis

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a vorbit în presa australiană, pentru „Adelaide Now“ despre incertitudinea care guvernează în aceste zile sportul alb, declarând că, din punctul său de vedere, s-ar impune ca tenisul să ia o pauză până la depăşirea crizei.

Toţi sunt nesiguri în aceste momente. Nu e vorba doar de tenis, ci de orice sport. Chiar şi personalul medical îmi pare puţin nesigur şi nu ştie cât de repede se va răspândi acest virus. Dacă turneul de la Miami va fi anulat atunci totul se va reseta pentru noi, pentru că apoi totul se mută în Europa. În Italia e o criză majoră şi avem Openul Italiei (n.r. – 11-17 mai), pentru ca apoi să urmeze Openul Franţei (24 mai – 6 iunie). În jurul acestor turnee ai 8-10 evenimente pe zgură în diferite ţări. Cred că e înţelept să luăm o pauză, să vedem ce se întâmplă în următoarele două sau patru săptămâni“, a transmis Cahill.

ATP, forul care guvernează tenisul masculin a emis un comunicat oficial prin care anunţă că monitorizează situaţia: „Deşi regretăm anularea turneului BNP Paribas Open, calendarul competiţional după Indian Wells rămâne, pentru moment, cel anunţat. Continuăm să monitorizăm situaţia zilnic, colaborând strâns cu membrii noştri – jucători şi turnee, în încercarea de a înţelege care este direcţia în care trebuie să mergem conform recomandărilor direcţiilor de sănătate publică. Suntem hotărâţi să analizăm orice soluţie alternativă: sănătatea şi siguranţa jucătorilor rămâne prioritatea noastră“.

Americanii îi ajută pe sportivii ajunşi în California

Anularea din scurt a turneului de la Indian Wells, în ziua în care ar fi trebuit să înceapă calificările, a ridicat probleme pentru mulţi jucători şi multe jucătoare, aceştia aflând vestea după ce ajunseseră deja în California. Kirsten Flipkens (77 WTA) a răbufnit chiar într-un mesaj postat pe Twitter: „WTA, nu puteai măcar să organizezi o întâlnire de urgenţă cu jucătoarele?“, alte sportive, printre care şi Sorana Cîrstea, reproşând mai mult sau mai puţin voalat faptul că au aflat decizia de pe reţelele de socializare şi nu dintr-un comunicat al forurilor implicate.

Tocmai de aceea, organizatorii americani au luat câteva măsuri pentru a veni în sprijinul sportivilor afectaţi. Corespondentul New York Times Christopher Clarey a anunţat, pe Twitter, că Indian Wells a decis să le ofere jucătorilor cazare, masă, transport şi terenuri de antrenament până luni, 16 martie, când s-ar fi încheiat primele runde ale tabloului principal, ca şi cum competiţia s-ar fi disputat în condiţii normale. De aceste măsuri vor beneficia toţi sportivii care ar fi urmat să ia startul în turneul de la Indian Wells, fie în calificări, fie pe tablourile principale de simplu şi dublu. 

Steve Simon, CEO al WTA a declarat pentru „New York Times “: „Am susţinut această idee (n.r. –de a juca fără spectatori), însă în cele din urmă organizatorii au considerat că nu este în avantajul lor să o facă“, asta deşi, până duminică inclusiv, semnalele transmise de organizatorii de la Indian Wells fuseseră de a implementa măsuri de prevenire a transmiterii virusului – inclusiv interzicerea oferirii de autografe, mingi şi manşete sport către fani, schimbarea unor reguli de conduită pe teren (cum ar fi transmiterea prosopului) etc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite