David Popovici, mai bogat cu 29.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David, omul numărul 1 din sportul românesc. FOTO EPA EFE
David, omul numărul 1 din sportul românesc. FOTO EPA EFE

Performanţa înseamnă şi bani. Superînotătorul român David Popovici va fi recompensat cu sume frumoase atât de Ministerul Sportului, cât şi de Liga Europeană de Nataţie (LEN). Clubul de care aparţine, Dinamo, nu mai oferă nimic

David Popovici, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine de la Campionatele Europene de naţaţie de la Roma, a lăsat tot mapamondul cu gura căscată prin uşurinţa cu care s-a impus în proba-regină, de 100 m liber, şi în cea de 200 m liber. Şi cum munca şi talentul se răsplătesc, el va fi premiat cu sume frumoase de bani pentru performanţele sale. 

În total, înotătorul român va primi 29.000 de euro. Suma e departe de cei 300.000 de euro cu care a fost premiat pentru medalia de aur obţinută în luna iunie la Campionatele Mondiale de la Budapesta, dar nu e totuşi de neglijat. Pentru performanţele obţinute la Campionatele Europene, Liga Europeană de Nataţie oferă următoarele premii: 2.000 de euro pentru primul loc, 1.500 de euro pentru al doilea, şi 1.000 de euro pentru al treilea. Premiul pentru recordul mondial este de 10.000 de euro. Astfel, pentru cele două medalii de aur, David Popovici va încasa 4.000 de euro, la care se adaugă 10.000 de euro pentru faptul că a doborât recordul mondial în proba de 100 de metri liber.

Plătit regeşte pentru Mondiale

Din partea Ministerului Sportului, campionul nostru va primi câte 7.500 de euro pentru fiecare medalie, deci 15.000 de euro în total. În schimb, CS Dinamo, clubul la care este legitimat David Popovici, nu va acorda un premiu suplimentar, aşa cum s-a întâmplat după ce înotătorul a devenit campion mondial la 100 şi 200 de metri liber. „David va fi premiat conform hotărârii de Guvern. Nu va mai fi o derogare, aşa cum s-a întâmplat după ce a cucerit medaliile la Mondiale. Guvernul poate stabili anumite derogări, în funcţie de performanţă, de notorietate, sunt şi alte criterii care determină acordarea unor sume suplimentare. Noi nu putem să facem o premiere nominală, pentru David Popovici sau pentru alt sportiv, sunt nişte sume prevăzute clar“, a spus Ionuţ Popa, preşedintele CS Dinamo, pentru digisport.ro.

După Mondialele de la Budapesta, Popovici a primit 100.000 de euro de la CS Dinamo (bani aprobaţi de Guvern), şi încă 200.000 de euro de la MTS (tot la ordinul Guvernului).

Anul acesta, David va mai concura la CM de juniori de la Lima (30 august - 4 septembrie) şi la CM de juniori în bazin scurt, de 25 de metri, la Melbourne (13-18 decembrie)

Sumele încasate de David după Europene 2.000 de euro pentru medalia de aur de la 100 m de la LEN 2.000 de euro pentru medalia de aur de la 200 m de la LEN 10.000 de euro pentru doborârea recordului mondial la seniori (100 m) de la LEN 15.000 de euro de la MTS
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite