Sport

articolul anterior articolul urmator

David Popovici, în mare vervă, la revenirea în ţară: Ce vrea să mănânce şi mesajul său pentru rivali

6
2 Aug 2021 15:55:46
Autor: Amir Kiarash
David Popovici a concurat în trei probe, la Tokyo: 200 de metri, 100 de metri şi 50 de metri
David Popovici a concurat în trei probe, la Tokyo: 200 de metri, 100 de metri şi 50 de metri

Puştiul care va împlini 17 ani, în luna septembrie, a făcut valuri, în probele de înot, la JO 2020. Şi ne-a dat speranţe că, la JO 2024, la Paris, ne putem aştepta la medalii din partea sa.

David Popovici a încheiat prima sa participare la Jocurile Olimpice, obţinând un loc patru, în proba de 200 de metri liber, şi un loc 7, în finala probei de 100 de metri liber. Rezultatele sale sunt cu adevărat remarcabile, mai ales dacă ne uităm la diferenţa de vârstă care a existat între David şi restul „rechinilor“ cu care a concurat, după cum „Adevărul“ a scris aici.
 
Popovici a impresionat, la Tokyo, atât prin prestaţiile sale, cât şi prin discursul său inteligent, în condiţiile în care vorbim despre un copil de 16 ani. Şi, astăzi, la revenirea în ţară, David a dat, din nou, dovadă de o maturitate ieşită din comun, atunci când şi-a analizat parcursul, la JO 2020.
 
Ce a spus David Popovici?
 
*Le mulţumesc tututor celor care au venit la aeroport. Mă aşteptam la o primire, dar nici chiar la primirea aceasta. A fost foarte frumos, mai ales că au venit şi băieţii de la Subcarpaţi, sunt fanul lor.
 
*Nu prea am apucat să văd Tokyo. În „bula“ în care am stat noi a fost frumos. A fost obositor, însă mă bucur că am fost în vârf de formă şi că am acumulat experienţă. Până la Paris mai sunt destule concursuri. La Tokyo, eu mi-am îndeplinit obiectivele. Sper că i-am speriat pe ceilalţi, le-am arătat un trailer pentru ce va urma în următorii ani.
 
*Ce o să fac, în următoarele zile? Pe lângă faptul că să dorm şi o să vorbesc cu prietenii, vreau să mănânc nişte sushi! Poate că sună ciudat, dar am mâncat sushi mai bun în România decât în satul olimpic. 
 
*M-a motivat faptul că oamenii din România se trezeau noaptea să mă vadă, asta m-a împins foarte mult. M-am detaşat puţin de social media, au venit mii de mesaje acolo. Poate că voi începe să răspund în următoarele zile.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Stan Papusa
2.08.2021, 16:24:49

Nu stiu cine sunt parintii acestui tânar, dar jos palaria! Au reusit sa-i dea o educatie solida. Din tot ce am citit, se desprinde mult bun simt. E încrezator în sine, ceea ce este extrem de bine, dar nu devine niciodata arogant. Succes si felicitari parintilor pentru cei 7 ani de acasa!

-14 (22 voturi)
Mihai Ternopol
2.08.2021, 16:50:14

David Gura bogata. E talentat, dar declaratiile astea bombastice, cum ca el a vrut sa-l sperie pe Dressel (3 medalii aur), sau cum va revolutiona el inotul, nu dau bine. Ma tem ca va fi un Mutu sau Alibec al inotului.

-22 (30 voturi)
Coco
2.08.2021, 16:55:45

Hmmmm! Sper ca nu-l vei hateri ca pe Simona gasindu-i vreo ramura slava pe linie ereditara ca numele permite.

-17 (25 voturi)
Marcel Cristea
2.08.2021, 18:15:32

You got to stay focused young man, and always be humble in victory and gracious in defeat.

-13 (19 voturi)
costea petre
2.08.2021, 18:40:52

Copile, au grijă! Nu ai fi primul pe care presa il aduce in sapa de lemn cu laude ditirambice. Esti la varsta cea mai vulnerabila si poti sa te stingi intr-o secunda. Lasa declaratiile acestea deplasate si tine-te de carte si de antrenamente. Lasa faptele sa vorbeasca in locul tau. Ai putea avea un viitor stralucit, dar daca o tii asa vei da rapid cu capul de pragull de (prea) sus.

+12 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările