David Popovici, mister desluşit: Antrenorul a explicat de ce s-a retras de la ultima finală Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Popovici

David Popovici ar fi trebuit să atace podiumul, diseară, în proba de 400 de metri liber, însă a luat decizia de a pune capăt participării sale la Campionatele Europene găzduite de Roma.

David Popovici a prins finala probei de 400 de metri liber cu un timp respectabil, după cum Adevărul a arătat aici. Doar că, la câteva ore după această performanţă, românul a luat decizia de a renunţa la finală.

Aşa cum Adevărul a explicat, motivul deciziei a fost oboseala acumulată, la Roma. Această situaţie a fost confirmată de antrenorul lui David, Adrian Rădulescu, într-o declaraţie oferită pentru Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

popovici si adrian radulescu facebook popovici

Ce a spus Adrian Rădulescu?

*Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit şi cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă şi competiţia din Peru, unde ne dorim rezultate bune.

*Nu s-a accidentat, este bine din punct de vedere fizic, probabil ar fi înotat OK în finala de diseară, dar s-au adunat foarte multe şi vrem să mai facem lucruri bune în continuare. A fost multă emoţie la acest European. Am decis că este mai bine să-l protejăm, mai ales că stăm la Bucureşti numai două zile. Pe 21 august plecăm la Lima, pentru participarea la Campionatul Mondial de juniori, unde avem din nou obiective frumoase.

Încă două concursuri internaţionale în 2022

Sezonul competiţional încărcat al lui David Popovici include încă două evenimente, în acest an:

*Campionatele Mondialele de juniori de la Lima (30 august - 4 septembrie)

*Campionatele Mondiale de juniori în bazin scurt, de 25 de metri, la Melbourne (13 – 18 decembrie)

Aşadar, bilanţul fabulos al lui Popovici, cu opt medalii de aur câştigate deja în această vară, are toate şansele să devină şi mai bun până la finalul anului.

Popovici, un 2022 de vis

Mondialele de la Budapesta

*Aur la 100 de metri liber 

*Aur la 200 de metri liber

Europenele de juniori de la Otopeni

*Aur la 50 de metri liber

*Aur la 100 de metri liber 

*Aur la 200 de metri liber 

*Aur la ştafetă 4x100 de metri liber masculin

*Argint la ştafetă 4x100 de metri mixt

Europenele de seniori de la Roma

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite