Sport

articolul anterior articolul urmator

De la acuze de rasism la declaraţii de dragoste: Demba Ba l-a sunat pe Colţescu! VIDEO

15
14 Dec 2020 21:21:00
Autor: Amir Kiarash
Colţescu (stânga), înainte de a fi încolţit, chiar pe gazon, de Demba Ba (dreapta)
Colţescu (stânga), înainte de a fi încolţit, chiar pe gazon, de Demba Ba (dreapta)

Acum o săptămâna, atacantul senegalez al celor de la Istanbul Başakşehir îi ţinea lecţii despre rasism centralului din România, chiar pe „Parc des Princes“. Acum, brusc, şi-a schimbat tonul.

UEFA a început o anchetă riguroasă în care, mai nou, sunt vizaţi şi turcii de la Istanbul Başakşehir, nu doar brigada din România, după cum „Adevărul“ a scris aici.
 
Aşadar, un verdict din partea forului european poate aduce suspendări drastice de ambele părţi. De aceea, probabil, atât arbitrii din România, cât şi formaţia turcă au interesul să o dea la pace şi, atunci când se vor prezenta în faţa UEFA, să ceară soluţionarea cazului fără pedepse dure. 
 
Un prim pas spre împăcare pare că a fost făcut de Demba Ba, atacantul celor de la Istanbul Başakşehir. Acesta a luat numărul lui Sebastian Colţescu de la conaţionalul său, Ousmane N'Doye, mijlocaş care a evoluat mulţi ani în Liga I, dar şi în „B“. Informaţia a fost oferită pentru Pro TV chiar de N'Doye, care a explicat că, după dialogul telefonic, lucrurile s-au clarificat între Ba şi Colţescu. 
 
Acum o săptămâna, jucătorul celor de la Istanbul Başakşehir s-a lansat într-un monolog la adresa centralului din Craiova, chiar pe gazonul de pe „Parc des Princes“, dându-i lecţii despre rasism!
 
Ce a povestit Ousmane N'Doye?
 
*I-am dat numărul lui Sebi lui Demba Ba şi i-am zis să-l sune, să vorbească. Fără televizor, fără nimic. Din partea mea, era frumos sa fac asta şi am făcut-o. Demba e senegalez, la fel ca mine.
 
*Au vorbit, s-au înţeles foarte bine. Amândoi m-au sunat înapoi şi mi-au zis că sunt foarte fericiţi. Demba mi-a zis ca Sebi e un om foarte bun, la fel si Colţescu despre Demba
 
*A fost o neînţelegere. A vrut să arate spre bancă. Am vorbit cu Demba Ba. E prietenul meu foarte bun. Eu i-am dat pasa lui Demba Ba că să dea primul gol la naţională. I-am explicat şi el a înţeles foarte bine.
 
*El a spus că n-a auzit nimic urât de la Colţescu, dar crede ca nu trebuia folosit cuvântul 'negru' în stadion. El n-a zis că e rasism. A spus că nu poţi sa foloseşti cuvântul ăsta pe stadion. Şi Sebi a înţeles lucrul ăsta. Nu cred că e problemă mare.
 
*Am fost sunat de jurnalişti de peste tot. Eu n-am văzut niciodată rasism în România. Lumea a fost şocată când a aflat ce am zis de România. E ţara mea.
 
CITEŞTE ŞI:
 
România, jignită şi acuzată de rasism la televiziunea americană: „Nişte oameni încuiaţi“ VIDEO
 
Bölöni, tăios: „Nici vorbă de rasism la Colţescu! Stroe să nu-şi ceară scuze în numele meu“
 
VEZI CUM L-A CERTAT DEMBA BA PE COLŢESCU PE PARC DES PRINCES

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Comandor Gherghisan
14.12.2020, 21:40:32

De la statutul de tolerati la cel de egal! Incredibil!

-3 (3 voturi)
bios
14.12.2020, 21:52:16

Coltescu ar fi ultimul prost (nu ca l-ar da afara din casa inteligenta...) daca s-ar impaca cu jigodiile alea care i-au facut tigani.

+8 (10 voturi)
t mihai
14.12.2020, 22:04:39

În franceza, un asemenea individ este catalogat drept un "faux cul" sau faux derche". Adica mai pe româneste "cur fals", ipocrit. Turcilor le tremura salvarii, de unde si telefonul de "dragoste"...

+10 (10 voturi)
a dante
14.12.2020, 22:19:16

fraier sa fie Coltescu, dupa sustinerea pe care o are in tara cat si in afara Romaniei, sa cedeze in fata acestor gunoaie rasiste, atat turcii cat si Webo si Demba Ba, ce au jignit intreaga populatie a Romaniei. e timpul ca UEFA sa lase ipocrizia deoparte si sa sanctioneze dur mascarada acestora.

+7 (7 voturi)
Mihai Tarnopol
14.12.2020, 22:28:49

Frumos din partea lui N'Doye, insa nu cred in ispasirea lui Dumba buba. Coltescu trebuie sa intenteze procese de milioane pentru terfelirea fara drept a numelui si reputatiei sale.

+9 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările