De ce a pierdut Halep meciul cu Serena Williams: Expertul Eurosport a dezvăluit cheia partidei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mats Wilander. FOTO: Antoine Couvercelle
Mats Wilander. FOTO: Antoine Couvercelle

După cotele caselor de pariuri, Simona avea a doua şansă. Dar asta mai degrabă datorită palmaresului adversarei. În schimb, majoritatea specialiştilor şi cei mai mulţi iubitori ai tenisului, credeau că românca se va califica în semifinalele Australian Open. Surprinzător, nu s-a întâmplat aşa. Mats Wilander a explicat de ce.

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a ajuns la zece înfrângeri în 12 întâlniri cu Serena Williams (39 de ani, 11 WTA) şi, având în vedere că americanca mai are maximum un sezon sau două de jucat, aproape sigur, acest bilanţ negativ va rămâne în dreptul Simonei până când îşi va încheia şi ea cariera.

De ce însă Halep a fost surclasată, încă o dată, de Williams, într-un moment în care avea şi un avantaj mental, după finala de la Wimbledon 2019? Explicaţiile au fost oferite la Eurosport de Mats Wilander, un fost jucător cu şapte titluri de Grand Slam în palmares.

Ce a spus Mats Wilander?

*Cred că am avut dreptate, atunci când am vorbit despre jocul de picioare al Serenei. A ştiut că nu trebuie să lovească mereu la intensitate maximă. A provocat nişte greşeli din partea Simonei şi cred că e cea mai bună versiune a Serenei Williams din ultimii ani.

*Serena a setat ritmul imediat, a fost foarte agresivă, a câştigat primul set şi asta i-a oferit încredere în setul al doilea. Simona a încercat să întoarcă situaţia din punct de vedere mental, dar, până la urmă, Serena a fost mai bună. 

*Serena a rămas în partidă în setul doi, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii ani. Simona s-a bazat pe erorile Serenei, în unele momente, dar Serena n-a mai greşit. Serena e foarte punternică din punct de vedere psihic. La 3-3 în setul doi, în game-ul şapte, Simona a salvat câteva mingi de break, dar Serena a rămas în schimburile lungi de mingi. A fost acel decisiv game şapte, în setul al doilea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite