De ce ar trebui graţiat Gică Popescu. 5 motive pentru care Baciul îşi merită libertatea!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gică Popescu a intrat în închisoare odată cu greii fotbalului românesc dar, spre deosebire de toţi ceilalţi inculpaţi, merită să fie graţiat. Motivele sunt, pentru fiecare în parte, subiective, aşa că o să să vi le prezint pe ale mele:

  • Gică Popescu a muncit pe teren şi a reprezentat echipa naţională cu onoare reuşind să scoată în stradă sute de mii de români care s-au bucurat pentru victoriile echipei de fotbal a României.
  • Modul în care Popescu s-a comportat de-a lungul timpului a transmis publicului larg echilibru şi respect faţă de spectatori şi fotbal în general.
  • Spre deosebire de mulţi alţi jucători ai echipei naţionale Gică Popescu nu a suferit de nicio formă de „vedetism” sau de viaţă extrasportivă care să transmită mesaje incorecte. Şi-a văzut de fotbal şi apoi de profesia aleasă şi a încercat să construiască ceva.
  • Modelul de fotbalist pe care l-a întruchipat Gică Popescu este unul pe care l-au urmat mii de tineri fotbalişti români. Un model care a făcut ca fotbalul românesc să fie respectat şi apreciat în afara ţării.
  • A-l asimila pe Gică Popescu cu ceilalţi condamnaţi în acest dosar este echivalentul în a amesteca grâul cu neghina.

Nu contest în niciun fel decizia judecătorilor. Am încredere că judecata acestora este corectă în raport cu legile în vigoare. Este foarte probabil ca Baciul să fi greşit din punct de vedere legal şi să fi mers pe mâna fraţilor Becali în ceea ce priveşte transferurile. A fost naivitatea jucătorului care şi-a pus încrederea în impresarii ce l-au manageriat toată viaţa şi pentru care, probabil, avea un respect deosebit. A plătit pentru acestă naivitate cu vârf şi îndesat. Imaginea i-a fost terfelită, a pierdut şefia Federaţiei Române de Fotbal, a fost încătuşat şi aruncat în închisoare. Acum este momentul ca România şi românii să-şi plătească datoria celui care a reuşit să ne aducă bucurie în suflet atunci când altceva nu reuşea să facă acest lucru.

Domnule Preşedinte, domnule Ministru al Justiţiei, onoraţi această datorie în numele tuturor românilor. Eliberaţi-l pe Gică Popescu. A plătit destul!

Articol publicat şi pe portalul românilor de pretutindeni!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite