Debut-fantomă în Liga 1. Toate tunurile pe Dan Petrescu: „Josnic!“ Antrenorul recunoaşte: „Am fost penibil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu este arătat cu degetul după meciul Gaz Metan Mediaş - CFR Cluj, 0-0, din etapa a doua a play-off-ului.
Dan Petrescu este arătat cu degetul după meciul Gaz Metan Mediaş - CFR Cluj, 0-0, din etapa a doua a play-off-ului.

Antrenorul lui CFR Cluj a bătut orice record luni seară încercând să fenteze regula U21 în vigoare de la începutul acestui sezon, schimbându-l pe mijlocaşul Alin Fica (18 ani) după doar 30 de secunde. Dan Petrescu a recunoscut la conferinţa de presă că a fost o situaţie penibilă, iar Marius Şumudică l-a taxat dur.

Dan Petrescu, un vehement contestatar al regulii U21 impuse de FRF, s-a scuzat la final de partidă. „Mă face să fiu penibil această regulă. Eu am fost penibil, să scot un jucător tânăr şi i-am luat moralul. Asta e realitatea şi nu am ce să fac, am nevoie de jucători. Noi avem foarte mulţi jucători de valoare care stau în tribună şi mi-e greu. Şi atunci am hotărât să-l bag repede pe Adiţă şi să nu mai pierd timpul. Nu-mi place ce-am făcut, clar. Normal că am vorbit cu el, dar degeaba am vorbit. El poate e fericit că a debutat, dar cum a debutat nu e bine şi nu e bine pentru fotbal", a recunoscut „Bursucul“ după meci.

Petrescu îşi anunţase totuşi strategia încă de la interviul dinainte de meci realizat pentru LookPlus: „Fica e pe teren doar datorită regulii U21. Băiatul e foarte talentat, avem mare încredere în el, dar ar trebui să aibă nişte meciuri în picioare ca să joace la acest nivel. Din păcate pentru el, astăzi va trebui să joace foarte puţin.

”Şumudică, tranşant: „ E jalnic!“ 

Fotbalul românesc a luat atitudine după decizia lui Dan Petrescu, suporteri, jurnalişti şi oameni din fenomen arătându-şi indignarea. Vestea schimbării-bliţ efectuate de CFR a ajuns până în presa internaţională, în Polonia – de exemplu.

Marius Şumudică, fost antrenor la Rapid, Chiajna şi Astra, a comentat din Turcia momentul nemaivăzut în Liga 1. „E jalnic ceea ce se întâmplă şi mă pun în pielea acelui jucător acum, dacă înţelege ceea ce i se întâmplă, dacă este mulţumit doar cu statutul că intră pe teren şi e ca şi cum ar debuta în prima ligă, sau este dezamăgit că este scos. Eu, când eram scos în minutul 80 şi ceva, eram supărat. Deci este un lucru josnic. Cred că suntem singura ţară din lume care face aşa ceva în momentul ăsta“, a spus Şumudică într-o intervenţie telefonică la DigiSport.

Mihai Stoica, oficial FCSB, a comentat ironic schimbarea lui Dan Petrescu, pe reţelele de socializare. Acesta a postat pe pagina de Facebook mesajul ”Fica mais”, expresie în limba portugheză care se traduce prin ”Stai mai mult!”.

Debut-fantomă în Liga 1

Clubul anunţase cu surle şi trâmbiţe pe reţelele de socializare debutul lui Fica, introdus în primul 11 în linia de mijloc alături de Ionuţ Costache (21 ani) pentru ca CFR să aibă doi jucători U21, regulamentar. La prima întrerupere a meciului însă, arbitrul de rezervă era deja pregătit să anunţe modificarea campioanei şi introducerea mai experimentatului Alexandru Păun (24 de ani). Asta deşi trecuseră doar 25 de secunde. Oficial, Fica a fost astfel schimbat după 30 de secunde, fără să fi avut şansa să atingă măcar mingea. Evident, nu este prima dată când antrenorii din Liga 1 caută să scape de unul dintre puştii trimişi pe teren cât mai repede. Până acum, recordul îi aparţinea antrenorului Ilie Poenaru, antrenorul de la Academica Clinceni, care l-a schimbat pe Bogdan Ilie (20 de ani) într-un meci cu FCSB după 5 minute de joc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite