Debut cu victorie pentru Sabău: Rapid a învins-o pe MyPa cu 3-1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    Mediafax | La finalul meciului, jucătorii au salutat prezența galeriei
Mediafax | La finalul meciului, jucătorii au salutat prezența galeriei

Ioan Ovidiu Sabău a avut un debut de bun augur la Rapid, care a câștigat în fața celor de la Myllykosken Pallo cu scorul de 3-1.

Joi a fost debutul Rapidului în Europa League în actualul sezon. Giuleștenii au ieșit învingători la capătul meciului, dar șifonați în privința susținerii suporterilor, care nu au fost încântați de transferurile făcute de George Copos. Patronul Rapidului a urmărit meciul de la loje, alături de Paul Codrea, care a semnat un contract pe doi ani pentru gruparea vișinie.

La debutul său pe banca tehnică a giuleștenilor, Ioan Ovidiu Sabău s-a bucurat de simpatia suporterilor, care i-au scandat numele pe parcursul meciului. Echipa vișinie și-a confirmat poziția de favorită în meciul cu Mypa, în fața căreia a câștigat cu scorul de 3-1. Trei reușite ale lui Teixeira, N. Grigore și D. Pancu și un gol stupid primit de Albuț au făcut spectacolul partidei din Giulești. Atacul giuleștenilor a dominat meciul, dar apărarea a lăsat de dorit.

Trei goluri ale Rapidului, cât o gafă de zile mari a lui Albuț

Rapid a deschis scorul în minutul 8, prin Teixeira, în urma unui șut plasat la colțul lung, dar în minutul 26, finlandezii au egalat la 1-1 prin Williams, care a profitat de greșelile în lanț ale fundașilor centrali Abrudan și Oros. Cea de-a doua reușită a giuleștenilor a venit în minutul 40 de la Nicolae Grigore, care a înscris cu capul în urma unei lovituri libere executate de Roman. Daniel Pancu a închis tabela de 3-1, în minutul 45, printr-o scăriță de la marginea careului și un dribling spectaculos.

Proaspăt transferat în Giulești pentru a-l înlocui pe Coman, Călin Albuț a avut ezitări pe tot parcursul meciului și a încasat un gol printr-o gafă impardonabilă. Goalkeeper-ul nu a fost iertat de suporteri, care l-au contestat pe tot parcursul meciului și Sabău pare să aibă o problemă în acoperirea postului de portar. Deodată, plecarea lui Dănuț Coman pare o mișcare proastă. Altădată contestat, numele fostului număr 1 începe să se audă în murmurul tribunelor.

Aflat în carantină pentru că are varicelă, Ovidiu Herea a fost unul dintre absenții meciului din Giulești. Cel de-al doilea fotbalist care a lipsit de pe fișa de joc, Bozovici, și-a rezolvat problemele cu viza de intrare în țară și a fost prezent ca spectator la meci. Ovidiu Sabău a modificat primul 11 cu doar câteva ore înaintea meciului. Inițial, Rui Duarte fusese pedepsit pentru că întârziase la antrenamente, dar în ultimul moment, portughezul l-a înlocuit Ionuț Voicu pe banda dreaptă a liniei defensive.

Mitică, trimis la pușcărie. Surdu, trimis oriunde, numai să plece

Pe de altă parte, numele lui Daniel Pancu a fost cântat în repetate rânduri. Nici Dumitru Dragomir nu a fost uitat, grupuri de suporteri scandându-i clasica lozincă „Mitică, la pușcărie!„.

Romeo Surdu pare că nu-și găsește locul la nicio echipă. Contestat vehement încă de pe vremea când era la Steaua, fotbalistul cu numărul 24 de la Rapid a fost fluierat la fiecare atingere a balonului

Nu au existat incidente majore ale suporterilor, însă, în minutul 51, cineva din galeria Rapidului a aruncat pe teren o torță aprinsă. Pompierii au intervenit, astfel încât lucrurile nu au degenerat. La începutul meciului, oficialii UEFA au fost stropiți de aspensoarele care udau gazonul din Giulești.

Echipele


Rapid

Albuț – Rui Duarte, Abrudan, Oros, Milisavljevici – Teixeira (Voicu '72), Grigore, Grigorie (Illijoski '46) – Roman (Goga '57), Surdu, Pancu


MyPa

Kuismala – Sesay (Kukka '66), Nongotamba, Koskinen, Aho, Vesala – Oksanen, Saxman (Ramadingaye '72), Gela (Sein '81), O'Neill – Williams


Returul e programat pe 26 iulie, la Myllykoski, începând cu ora 18:30.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite