Decădere dureroasă: Cum au ajuns surorile Williams ciuca bătăilor în tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Venus şi Serena au împreună aproape 83 de ani
Venus şi Serena au împreună aproape 83 de ani

Surorile Williams, două sportive cu adevărat formidabile, sunt dovada vie a faptului că timpul nu iartă pe nimeni. Iar dacă nu accepţi această realitate, ajungi în nişte situaţii foarte neplăcute.

30 de trofee de Grand Slam la simplu, plus aproape 135 de milioane de dolari câştigate numai din premii. Iată bilanţul surorilor Williams, în tenisul profesionist, în care au scris pagini întregi de istorie.

Doar că, astăzi, Venus (42 de ani) şi Serena (va împlini 41 de ani la data de 26 septembrie) au împreună 83 de ani. Şi peste două decenii în care activează în circuitul feminin. O perioadă incredibil de lungă în care e imposibil să nu te alegi cu corpul uzat într-un sport dur. În plus, Serena a trecut şi peste o sarcină, în septembrie 2017, când a născut-o pe Olympia. De fapt, acel an, 2017, e şi ultimul în care atât Serena, cât şi Venus au fost competitive ambele la nivel înalt. Dovadă şi faptul că, la începutul acelui sezon, au disputat finala de la Australian Open, câştigată de Serena, când era deja însărcinată în două luni!

Dacă la revenirea pe teren, în februarie 2018, Serena a fost, totuşi, capabilă de a produce nişte rezultate remarcabile – a jucat patru finale pierdute de Grand Slam şi a avut şi două semifinale, ultima la Australian Open 2021 -, în schimb, Venus e deja la al treilea sezon consecutiv, începând cu 2020, de când face figuraţie în circuit.

Buzarnescu

N-a mai bătut pe nimeni de la Buzărnescu încoace

La Cincinnati, atât Serena, cât şi Venus au încheiat socotelile cu ultima mare întrecere dinainte de US Open (29 august – 11 septembrie) în turul I.

Venus, învinsă de Karolina Pliskova (Cehia, 30 de ani, 17 WTA), scor 5-7, 1-6, şi-a continuat astfel seria rezultatelor catastrofale. În acest moment, Venus are 17 înfrângeri în ultimele 20 de meciuri! De fapt, ultima ei victorie în circuit datează din 29 iunie 2021! Atunci, în turul I de la Wimbledon, a bătut-o pe Mihaela Buzărnescu (34 de ani, 180 WTA) după un meci-maraton: 7-5, 4-6, 6-3. Din acel moment, Venus n-a depăşit niciodată primul meci disputat în turneele la care s-a înscris!

Raducanu

Serena, de nerecunoscut

În mod bizar, Venus n-a pomenit, deocamdată, nimic despre momentul retragerii, deşi a ajuns să facă doar turism sportiv, mergând de la un turneu la altul. În schimb, sora ei mai mică, Serena, a anunţat, în mod clar, că îşi va agăţa racheta în cui după US Open. Şi n-ar fi de mirare dacă Serena va sări chiar peste ultimul Grand Slam al anului!

În cele două turnee de pregătire pentru US Open, la Toronto şi la Cincinnati, Williams n-a apucat să joace decât trei partide. În prima, a bătut-o pe Parrizas-Diaz (31 de ani, 62 WTA), după care a fost învinsă, fără drept de apel, de Bencic (25 de ani, 11 WTA) şi de Emma Răducanu - foto (19 ani, 13 WTA). În aceste două confruntări, nu doar că Serena n-a luat niciun set, dar în partida disputată în noaptea de marţi spre miercuri, a fost suclasată, în mod dureros, de Răducanu: 4-6, 0-6 în 65 de minute.

Mai merge la US Open?

Cu doar patru meciuri de simplu disputate în acest an, Serena nu doar că e nepregătită fizic, dar are şi probleme mari cu genunchiul stâng. Aşa că, în acest moment, participarea ei la US Open e sub semnul întrebării. Şi dacă ar participa, foarte probabil, parcursul ei la New York se va încheia în primele tururi. Ceea ce înseamnă că momentul retragerii e mai aproape ca oricând pentru cea mai bună jucătoare de tenis a tuturor timpurilor.

CITEŞTE ŞI:

Serena Williams, compătimită în celebrul „New York Times“: Jocul ei, desfiinţat de autorul articolului

Emma Răducanu, dialog scurt cu Serena Williams: Americanca i-a adresat doar şase cuvinte

Topul all-time al câştigurilor din tenis

1. Serena Williams -  94.588.910 de dolari

2. Venus Williams – 42.288.213

3. Simona Halep – 39.667.397

Jucătoarele cu cele mai multe Grand Slam-uri

1. Margaret Court - 24

2. Serena Williams – 23

3. Steffi Graf – 22

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite