Decăderea unui star: Bouchard, părăsită de sponsori şi de impresar. Trei firme au renunţat la ea, iar Nike nu o mai plăteşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bouchard

Cine continuă să minimalizeze rezultatele Simonei Halep, trebuie să citească povestea lui Eugenie Bouchard pentru a realiza performanţa fantastică a româncei de a rezista de atâta timp în elita tenisului.

Halep şi Bouchard şi-au început ascensiunea în lumea sportului-alb cam în acelaşi timp. În 2014, ambele fete au pătruns, în premieră, în Top 10 mondial. 

Astăzi, Halep e singura jucătoare care rezistă de patru ani neîntrerupt în Top 10, în timp ce Bouchard se zbate în mediocritate, pe locul 116! 

Iar dacă Simona are doar 13 partide pierdute din 2017 până acum, prin comparaţie, Eugenie şi-a trecut în cont doar şapte victorii în 2017 şi încă trei în acest sezon! În schimb, înfrângerile, 21 la număr în aceeaşi perioadă, continuă să se adune. Iar Indian Wells a mai adus o dezamăgire cruntă pentru sexy canadianca de 24 de ani: o eliminare încă din primul tur în meciul cu americanca Vickery (100 WTA), venită din calificări! 

Pornind de aici, „The New York Times“ a dedicat un amplu articol subiectului prăbuşirii unei sportive care, cândva, era privită ca noua „regină“ a circuitului WTA.

„Nu mai eram de acord cu ce făcea“

Sursa citată a scris că, pe fondul lipsei de rezultate, Bouchard a început să fie părăsită de toată lumea, fie că vorbim de sponsori sau de impresar. Din 2014 până acum, canadianca a fost reprezentată de patru firme diferite, un număr neobişnuit de mare pentru o sportivă de performanţă. Acum, John Tobias de la TLA a anunţat şi el că a renunţat la colaborarea cu fosta finalistă de la Wimbledon. „Nu mai eram de acord cu multe lucruri pe care le făcea şi am considerat că cel mai bine e să găsească pe altcineva“, a explicat Tobias.

Chestionată despre acest „divorţ“ după eliminarea de la Indian Wells, Bouchard a încercat să minimalizeze cazul: „La câte am pe cap acum, asta e a 7-a problemă care mă preocupă. Deocamdată, vreau să mă văd cu echipa mea şi să reaşez lucrurile“.

Doar că, într-adevăr, găsirea unui nou impresar nu pare a fi cea mai arzătoare problemă pentru Bouchard. Numai în 2018, ea şi-a pierdut trei dintre cei mai importanţi sponsori: 

*Colgate (companie americană cu produse de igienă orală şi de îngrijire personală)

*Aviva (companie de asigurări)

*Usana (Supliment nutriţional)

Gata cu echipament personalizat

Iar o puternică lovitură financiară a venit din partea celor de la Nike. În contractul pe care americanii l-au încheiat cu Bouchard a fost stipulată o clauză potrivit căreia banii vor fi plătiţi doar în funcţie de rezultatele obţinute de „Genie“ şi de locul pe care îl ocupă în clasament. Cum în ultima perioadă, înfrângerile au fost mai numeroase decât victoriile, iar canadianca a ieşit din Top 100, în acest moment, Nike a sistat plăţile către Bouchard! Şi, începând cu 1 martie, gigantul american nu mai furnizează echipament personalizat pentru Bouchard, aceasta fiind îmbrăcată cu un rând de echipament standard.

Schimbă rachetele ca pe şosete

La finalul anului 2017, lui Bouchard i-a expirat şi contractul cu Babolat, firma producătoare de rachete de tenis. Înţelegerea n-a fost reînnoită. Drept urmare, Eugenie a început sezonul din 2018, jucând cu rachete marca Head. Apoi, la Australian Open, a revenit la modelul ei preferat: Babolat Pure Aero. Iar la antrenamentele dinainte de debutul ei la Indian Wells, Bouchard era, în continuare, în faza testării unor noi rachete, deşi sezonul a început de două luni!

Sex appeal, ultima ei calitate

În aceste condiţii, sportiva de 24 de ani impresionează, în acest moment, doar prin frumuseţea ei fizică. A apărut în ultimii doi ani în „Sports Illustrated – Costume de baie“ şi pictorialele ei incendiare sunt la mare căutare printre cei 1,7 milioane de oameni care o urmăresc pe Instagram.

Şarapova şi-a concediat antrenorul după 4 ani

O altă jucătoare prăbuşită din circuitul WTA e Maria Şarapova (41 WTA). Doar că, spre deosebire de Bouchard, rusoaica a stat mulţi ani în elită, a câştigat şi cinci trofee de Grand Slam, înainte de a ieşi din top. Iar asta din cauza unei suspendări de 15 luni pentru dopaj. Cu doar cinci victorii în 2018 şi eliminată în turul I de la Indian Wells, Şarapova a luat o decizie radicală: l-a concediat pe olandezul Sven Groeneveld (52 de ani), antrenorul ei din ultimii patru ani. Deocamdată, Şarapova n-a anunţat numele înlocuitorului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite