VIDEO Despre Capoeira, cel mai exotic sport al momentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi bărbaţi exemplifică tehnici de Capoeira FOTO Shutterstock
Doi bărbaţi exemplifică tehnici de Capoeira FOTO Shutterstock

Muzică, dans şi mişcare, într-un cuvânt - capoeira, sportul de export al Braziliei. Apărut în secolul XVI, capoeira este un stil de sport ce îmbină muzica, dansul şi artele marţiale. Cum a apărut în România, cât succes are şi unde îl poţi practica, am aflat de la Alexander Babia, campion mondial la Ashihara Karate şi instructor de capoeira, într-o emisiune moderată de Adriana Mariş, la Adevărul Live.

Cele mai importante declaraţii:

La origini a fost adoptat de sclavi pe plantaţii pentru a-şi rezolva conflictele, apoi a devenit un fel de a te exprima. Capoeira are în spate 400 de ani de cultură, muzică.

Nu există violenţă şi cred că asta atrage omul de rând.  

Cei care practică capoeira ori vin din întâmplare, dar în tim descoperă ritmul, jocul şi rămân. Pe mulţi îi atrage faptul că nu este violenţă, jocul nu trebuie să se oprească niciodată. 

Antrenamentele sunt foarte vesele şi foarte plăcute, nu trebuie să ai o condiţie fizică extraordinară.

Sunt cinci elemente importante: roata, două eschive şi trei lovituri de picior. Îţi trebuie multă voinţă, dedicaţie, dar acestea vin din interior. 

Tu eşti liber, se bazează foarte mult pe improvizaţie, instructorul te învaţă câteva mişcări şi tu eşti liber să faci ce doreşti cu ele. 

Se recomandă copiilor, chiar de la o vârstă foarte mică: 4-5 ani. Este foarte interesant că nu ţine doar de aspectul fizic, trebuie să înveţi să cânţi la instrumente, să cânţi vocal şi îi ajută pe copii să fie dezinhibaţi. 

   

Despre Capoeira, cel mai exotic sport al momentului 

   

În România primul grup de Capoeira a apărut la Iaşi, se organizează chiar şi un festival anual, se mai practică şi la Cluj cu un profesor brazilian. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite