Dezastru la gimnastică! De când n-a mai fost România atât de jos în sportul pe care l-a dominat decenii la rând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denisa Golgotă
Denisa Golgotă

Gimnastica românească a ajuns într-un punct mort, delegaţia prezentă la Campionatele Europene întorcându-se acasă fără nicio medalie.

O astfel de situaţie nu s-a mai întâmplat din 1973, de la Europenele din URSS. Declinul este evident, România scufundându-se în mediocritate treptat, dar sigur. 

În 2011, România termina fără medalii la Campionatul Mondial, acolo unde 30 de ani la rând am reuşit să luăm cel puţin o medalie. Mai mult, la Jocurile Olimpice din 2016, România nici măcar nu s-a calificat în concursul pe echipe, contraperformanţă ce data ultima dată din 1968!

Situaţia este extrem de delicată, deoarece anul acesta urmează Campionatele Mondiale, acolo unde se obţin biletele pentru Olimpiada de la Tokyo 2020. Competiţia va fi în octombrie, la Stuttgart. 

Cel mai aproape de o medalie,a fost Denisa Golgotă, care a prins finalele la sărituri, la bârnă, la sol şi la individual compus.

La sărituri, Golgotă s-a clasat pe locul 6, fiind la două zecimi de podium.

La individual compus, românca a încheiat concursul pe 17.

În finala de la bârnă, Denisa a obţinut locul 5.

În finala de la sol, Golgotă a terminat pe 4.

România a făcut deplasarea în Polonia doar cu trei gimnaste, Denisa Golgotă, Nica Ivănuş şi Carmen Ghiciuc deşi fiecare ţară putea înscrie patru sportive.

La băieţi situaţia este şi mai sumbră. Chiar dacă a avut 5 gimnaşti în competiţia masculină, Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Cristian Băţagă, Robert Ghiuzan şi Roland Modoianu, România nu a reuşit nici măcar o calificare în finală.

La Campionatul European din 10-14 aprilie, găzduit de Szczecin (Polonia), au participat 166 gimnaşti şi 109 gimnaste, din 38, respectiv 36 de naţiuni continentale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite