Dezastru pentru Petrolul Ploieşti în liga secundă! Clasamentul şi toate calculele promovării înaintea ultimei etape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi seara s-au jucat ultimele două meciuri din penultima etapă a play-off-ului Ligii a 2-a la fotbal, ambele terminate cu victorii ale oaspeţilor.

FC Argeş a învins, în deplasare, scor 2-1 (0-1), echipa Petrolul Ploieşti, în timp ce CS Mioveni a învins, tot  în deplasare, scor 1-0 (1-0), echipa Turris-Oltul Turnu Măgurele.

Petrolul a deschis scorul prin Vajushi '15 (penalty) şi au condu până în ultimele minute. Prepeliţă '82 şi Buhăescu '87 (penalty) au întors rezultatul şi le-au răpit piteştenilor orice speranţe de promovare în acest sezon.

Clasament

1. UTA             29 de puncte

2. CS Mioveni 27 puncte

3. FC Argeş    26 puncte

4. Turris-Oltul  25 de puncte

5. Rapid           24 de puncte

6. Petrolul        22 puncte

*primele două echipe promovează direct, iar formaţia de pe poziţia a treia va juca un baraj cu echipa de pe locul 12 din Liga 1. 


UTA - Va prinde locul de baraj şi în cazul unui eşec în ultima etapă. Dacă obţine un singur punct în meciul din FC Argeş, va juca 100% anul viitor în prima ligă.

CS Mioveni - Dacă va câştiga ultimul meci, cu Petrolul, promovează direct. Promovarea directă este asigurată şi de un rezultat egal, cu condiţia ca  FC Argeş să nu îningă UTA.

FC Argeş -  Poate promova cu o victorie, dar cu condiţia ca CS Mioveni să nu câştige cu Petrolul.. Va accede în Liga 1 şi cu un egal, doar dacă Mioveni piarde cu Petrolul.

Turris - Poate promova direct doar cu o victorie în ultima rundă şi doar dacă FC Argeş nu o va învinge pe UTA şi CS Mioveni pierde.

Rapid - Giuleştenii au doar şanse matematice la locul 2, care asigură promovarea directă. Pentru ca acest scenariu să se îndeplinească, în ultima etapă, Rapid trebuie să bată Turris, Mioveni să piardă cu Petrolul, iar FC Argeş să piardă. În cazul în care nu câştigă în ultima etapă, giuleştenii nu au şanse să prindă nici măcar locul care asigură barajul.

Petrolul nu mai are nicio şansă de promovare.

Programul ultimei etape a play-off-ului:

Duminică, de la ora 18:30

CS Mioveni – FC Petrolul;

FC Rapid – Turris-Oltul Turnu Măgurele;

FC Argeş – UTA Arad

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite