Dialog mizerabil! Ioan Becali către Cornel Dinu: „Băi canceristule, nenorocitule, asasinule!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Becali a stat cuminte o lungă perioadă, după ce a fost eliberat din închisoare. Acum, a prins, din nou, glas, face turul televiziunilor şi înjură ca la uşa cortului, în stilul său caracteristic.

Fotbalul românesc nu scapă, din păcate, de nişte personaje oribile, precum Ioan Becali! 

Deşi părea că perioada în care a stat după gratii l-a mai educat şi l-a transformat într-un individ mai puţin vizibil, din păcate, totul a fost o falsă impresie.

Fostul impresar FIFA e acum în centrul unui scandal de proporţii şi arată că limbajul de birjar nu se uită aşa uşor. Concret, potrivit „Fanatik“, Giovanni l-a sunat, zilele trecute, pe Cornel Dinu şi l-a înjurat timp de trei minute la telefon! Episodul e confirmat, în întregime, de ambele părţi!

Becali a luat foc din cauza unui episod povestit de Dinu în cartea sa autobiografică „Misterele lui Mister“, volum apărut pe piaţă la 2 iunie 2019. Aici, Dinu a relatat cum în 1991, Ioan Becali ar fi aranjat o partidă Bulgaria - România, disputată la Sofia, pentru a facilita calificarea tricolorilor la Euro 1992. Omul de încredere al lui Giovanni în tabăra bulgarilor ar fi fost legendarul Hristo Stoicikov, fotbalist impresariat o bună perioadă chiar de fraţii Becali.

Potrivit „Fanatik“, din cauza acestei relatări, Ioan Becali a pus mâna pe telefon, l-a sunat pe Dinu şi, într-un monolog de trei minute, i-a transmis „Procurorului“, printre înjurături:

*Nenorocitule, unealtă a răului, numai nenorociri faci

*Te hrăneşti numai din minciuni

*Asasinule! L-ai omorât pe Albanezu’, n-am uitat…Criminalule!

*De unde ai scos, mă, minciunile astea?!

*Numai invenţii ai scris în cartea aia despre mine şi despre Stoicikov!

*Numai rău faci!

*Te dăm în judecată, vine Stoicikov la Bucureşti, o să ai parte de un proces lung şi costisitor

Contacţi de jurnaliştii „Fanatik“, atât Ioan Becali, cât şi Cornel Dinu au confirmat acest episod oribil.

Ce a spus Ioan Becali?

*E adevărat că am vorbit cu Cornel Dinu la telefon. Nu ştiam ce e cu minciunile alea şi nici nu ştiam de carte. M-a sunat Stoicikov de la Miami, unde lucrează în televiziune, şi m-a întrebat cine a scris prostiile alea. L-am întrebat pe Victor (n.r. - Becali) şi atunci am aflat de cartea lui Cornel Dinu. 

*Stoicikov mi-a zis că se vorbeşte în toată Bulgaria de ce a scris Dinu. Că Hristo a vrut să-şi vândă naţionala în 1991. Stoicikov vine pe 28 octombrie la Bucureşti, o să facem împreună o conferinţă de presă, o să consultăm şi avocaţi şi o să-l dăm în judecată pe Dinu. Să demonstreze ce a scris acolo. Că şi eu pot spune de unul că e homosexual, că e limbist, că a făcut ceva, dar trebuie să demonstrez. Aşa să facă şi el, să vină cu un martor, cu o dovadă. Ca exemplu, recent am zis că Florinel Coman are ofertă de 9 milioane de euro, sunaţi-l pe Gigi şi verificaţi dacă e adevărat. Asta spun, când deschizi gura şi spui ceva, sau scrii, demonstrează!

*Eu nu înţeleg de unde a inventat Dinu chestiile astea: 500.000 de dolari în 1991 duşi peste graniţă! Mie mi-era frică să nu-mi facă ăştia vreo cheie la trecerea frontierei, credeţi că umblam cu atâţia bani la mine acum 30 de ani? 

*De ce nu spune Dinu câţi bani a luat la transferurile lui Răducioiu şi Lupescu? De ce nu spune Dinu ce costume îi ducea doamnei Iliescu, costume plătite de alţii? I-am zis la telefon „Băi Cornele, băi canceristule! De ce inventezi? Eşti un om bolnav, care ia medicamente şi cu care nu o să mai stea nici câinele! Eşti un cancer al lui Dinamo şi al societăţii româneşti!“.

*L-am mai şi înjurat, dar nu suport minciunile. O să răspundă, nu o să fie ceva penal, pentru că nu o să se mai întâmple nimic după 30 de ani. O să fie daune morale, pentru că trebuie să simtă. Eu îl apreciez că are o cultură adevărată şi îi ţine Dumnezeu mintea şi la vârsta asta. Jos pălăria când comentează şi analizează meciuri de fotbal, pentru că asta e meseria lui! Îl ascult cu plăcere, dar nu pot fi de acord când minte şi inventează.

Ce a spus Cornel Dinu?

*M-a înjurat trei minute fără să se oprească. L-am lăsat să răsufle şi i-am zis duios: «De ce te-ai supărat, Giovani? Păi eu te-am lăudat, nu te-am criticat! N-ai înţeles nimic! A fost singura dată când ai vrut şi tu să faci un bine pentru ţara asta pe care ai furat-o toată viaţa ta… Puneai şi tu umărul la ceva constructiv… Eu, de fapt, te-am lăudat!

CLICK AICI PENTRU A CITI CE A SCRIS CORNEL DINU ÎN CARTEA SA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite