Din Glory, sub panou: Benny Adegbuyi a jucat baschet 3x3 la Raiffeisen Bank Sport Arena Streetball

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benny Adegbuyi (numărul 23)
Benny Adegbuyi (numărul 23)

Competiţiile de baschet 3x3, marca Sport Arena Streetball, s-au reluat după 20 de luni de pauză. 500 de jucători s-au înscris la turneul disputat pe terenurile de unde această disciplină a plecat către Jocurile Olimpice, în Politehnica din Bucureşti, iar luptătorul din Glory, Benny Adegbuyi, a fost alături de cei mai tineri participanţi, pentru a-i încuraja.

Benny le-a făcut o surpriză puştilor de la categoria sub 12 ani şi a venit alături de ei pe teren, demonstrând că baschetul jucat în curtea liceului nu se uită niciodată. 

A marcat câteva coşuri, iar copiii şi-au chemat în ajutor un coechipier pe măsura lui Benny. La doar 15 ani, Vladimir Spârlac (foto), 2,02 metri, este unul dintre cei mai promiţători tineri jucători din România şi unul dintre cei mai spectaculoşi. 

Baschet

Slam-dunk-urile sale s-au viralizat rapid pe canalele de socializare din lumea baschetului, iar Spârlac şi-a condus echipa, Oţelul Galaţi, către titlul de campioană la categoria sub 16 ani, fiind al doilea marcator al turneului. 

Carla Popescu la feminin şi Radu Paliciuc la masculin au fost desemnaţi cei mai buni jucători de la categoriile Open, fiind premiaţi cu câte un ceas Tissot, ediţia 3x3. Cei doi şi-au condus echipele către victorie la categoriile respective. Carla Popescu, participantă cu naţionala de 3x3 a României la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Buenos Aires, a fost principala marcatoare a echipei sale, Alba Neagra, care în finală a învins Agro Squad cu 18-11. 

Paliciuc, fost component al naţionalei României la Eurobasket 2017, a fost omul decisiv pentru CSU Piteşti într-o finală incandescentă cu Athletic Constanţa, scor 21-18, marcând 12 puncte.

Baza sportivă Poli Arena din Universitatea Politehnică Bucureşti a fost declarată în weekend zonă liberă de Covid. Cu ajutorul Complet Medical peste 1.000 de persoane au fost verificate sau testate rapid, potrivit normelor sanitare în vigoare.

Cei aproape 500 de jucători au driblat inclusiv ploaia, care a venit în mai multe reprize peste terenuri. Însă emoţiile generate de primele meciuri de baschet 3x3 în cadrul turneelor Sport Arena Streetball, dar şi de revederea cu coechipieri sau adversari, i-au ajutat să depăşească orice obstacol.

Baschet

Sport Arena Streetball Tour 2021 este susţinut de către Raiffeisen Bank, Mastercard, Taco Bell, Tissot, Nike, Azuga, Serioux, Horizon, Complet Medical şi Fundaţia Alexandrion. Radioul oficial al competiţiei este Kiss FM. 

Seria de evenimente de baschet 3x3 va continua cu alte trei turnee, toate în Bucureşti pe terenurile din Politehnic: Turneul 2 – 17/18 iulie (înscrieri între 12/14 iulie), Turneul 3 – 14/15 august (înscrieri între 9/11 august) şi Finala – 18/19 septembrie. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite