Dinamo, în ceaţă: a pierdut cu Sepsi, după un penalty refuzat, iar play-off-ul e tot mai departe. Nistor, gol şi apoi „roşu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Nistor, înger şi demon pentru Dinamo, în meciul cu Sepsi
Dan Nistor, înger şi demon pentru Dinamo, în meciul cu Sepsi

Dinamo a suferit a noua înfrângere a sezonului în Liga 1, cedând, pe teren propriu, în faţa lui Sepsi Sf. Gheorghe, şi ratând, astfel, şansa de a reveni, pentru moment, pe loc de play-off. Cu o lovitură de la 11 m refuzată, Dinamo a cedat, 1-2, după ce condusese cu 1-0 din minutul 61. Marcatorul lui Dinamo, Dan Nistor, şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică în ultimele 20 de minute, iar Sepsi a întors soarta meciului în doar trei minute.

Echipa lui Dusan Uhrin nu s-a regăsit după ce etapa trecută fusese învinsă cu 4-2 de Hermannstadt.

Într-un meci jucat în condiţii meteo dificile, pe ceaţă, care a limitat vizibilitatea din tribune, Dinamo a trăit o adevărată dramă în repriza secundă a partidei care a deschis etapa 21 a Ligii 1.

Dacă în primele 45 de minute nu s-a înscris, cel mai important moment fiind schimbarea forţată făcută de Leo Grozavu, antrenorul lui Sepsi, după ce Nicolae Carnat s-a accidentat, locul acestuia fiind preluat de Pavol Safranko, după pauză, „câinii“ au trecut prin toate stările, de la furie, la extaz şi, înapoi, la agonie.
 

În minutul 47, arbitrul Iulian Călin i-a refuzat un penalty evident lui Dinamo, la o fază la care şutul lui Deian Sorescu îl învinsese pe portarul oaspeţilor, Roland Niczuly. Fundaşul Rachid Bouhenna a intervenit ca un veritabil portar, cu un reflex excelent, respingând mingea cu mâna, însă intervenţia sa nu a fost sancţionată.

Două minute mai târziu, veteranul lui Dinamo a încasat un cartonaş galben pentru reproşuri aduse arbitrului, sancţiune care, mai târziu, avea să cântărească enorm pentru echipa din Ştefan cel Mare. Acelaşi Dan Nistor a deschis scorul în minutul 61, convertind pe tabelă o superioaritate destul de evidentă a gazdelor în teren.

Minutul 73 a schimbat însă radical soarta meciului, Dan Nistor primind al doilea cartonaş galben pentru o intrare întârziată. Oaspeţii au înscris de două ori în trei minute, prin Karanovic ('76 şi '78) şi au răsturnat scorul, reuşind să păstreze avantajul pe tabelă până la finalul partidei.

Dinamo rămâne cu 28 de puncte, pe locul 8 în clasamentul Ligii 1, la două puncte distanţă de Gaz Metan, ocupanta locului şase, ultimul care duce în play-off. Mediaşul se poate distanţa la 5 puncte în faţa lui Dinamo, cu cinci etape rămase de disputat, dacă se impune pe terenul lui Poli Iaşi.

Liga I, etapa a 21-a

Vineri

Dinamo – Sepsi 1-2

Sâmbătă

Clinceni – Botoşani 13.00

Poli Iaşi – Gaz Metan 15.00

CS U Craiova – Voluntari 20.00

Duminică

Chindia – Hermannstadt 18.00

Viitorul – FCSB 20.30

Luni

CFR Cluj – Astra 20.00

Meciurile sunt transmise de Digi Sport, Telekom Sport şi LookPlus

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite